Dit zijn in Europa de beste landen om in te wonen

Dat we het hier in Nederland tamelijk goed hebben, dat mag wel duidelijk zijn. Maar hoe goed vertoeven in Nederland is het eigenlijk vergeleken met de rest van de Europese landen? Dat laat de onderstaande kaart je duidelijk zien.

Dat het Oosten van Europa minder scoort dan de rest van Europa had je misschien al verwacht. Maar had je ook verwacht dat Nederland zó goed scoort?! Ons kleine kikkerlandje blijk het op éé na beste land te zijn om in te wonen. Alleen in Noorwegen, die met een 10 scoort, zit je nog net even wat gunstiger dan de rest van Europa.

De cijfers zijn natuurlijk niet zomaar uit de lucht gegrepen, maar zijn afkomstig uit een nieuw onderzoek van de Boston Consulting Group. De cijfers zijn gebaseerd op een onderzoek naar het algemene welzijn per land, waar naar 44 verschillende factoren werd gekeken. Enkele factoren uit dit onderzoek zijn onder andere de mate van werkloosheid, inflatie, levensverwachting, kwaliteit en toegankelijkheid van educatie, milieu, infrastructuur, gezondheid, corruptie en persvrijheid.

Reageer op artikel:
Dit zijn in Europa de beste landen om in te wonen
Sluiten