Dit zijn de vreemdste dieren ter wereld

Ogcocephalus parvus, is een vis uit de familie van de vleermuisvissen. Deze enge vis heeft knalrode lippen en komt voor bij de kust van de Atlantische oceaan, van North Carolina tot Brazilië.

Mudskipper zijn amfibievissen en kunnen hun borstvinnen gebruiken om op het land te lopen.

Neusapen zijn een van de grootste soorten en leven in Azië. Hun enorme neus is bedoeld om soortgenoten aan te trekken.

Geoduck zijn hele grote zoutwater mosselen en kunnen wel ruim dertig centimeter groot zijn. Hun enige vijand is de mens.

De Dombo octopus heeft oorvormige vinnen die uit hun hoofd komen. Ze zweven boven de zeebodem, op zoek naar borstelwormen, roeipootkreeftjes, pissebedden, vlokreeftjes en andere schaaldieren voor voedsel, die zij in z’n geheel doorslikken.

De Oeakari is een kleine aap die in de Amazone van Brazilië en Peru leeft en is kenmerkend door zijn knalrode gezicht. Ze leven in de boomtoppen en zijn helaas kwetsbaar voor Malaria.

De Narwal is een middelgrote arctische tandwalvis en beschikt over een grote slachttand, waardoor ze er uit zien als onderwater eenhoorns. De Narwal leeft in het water rond Groenland, Canada en Rusland.

De Grote Regenpad leeft in Zuid-Afrika en houdt zich schuil in de struiken en is een bedreigde diersoort.

De Trachelophorus giraffa is uit de familie van sigarenmakers en leeft in Madagascar. De kever is een herbivoor, en wordt vernoemd naar de giraffe vanwege zijn lange nek.

De klapmuts is een zeehond die in het centrale en westelijke deel van de Atlantische Oceaan leeft. Ze danken hun naam aan de opblaasbare ballon op de kop van het mannetje om de vrouwtjes te lokken.

De Axolotl wordt ook wel een watermonster genoemd en staat ook bekend als de lopende vis, ookal is het eigenlijk geen vis, maar een amfibie.

De Basket star is een groep van fragiele zeesterren, met veel vertakte armen. Ze leven gewoonlijk diep in de zee en kunnen tot wel 35 jaar oud worden.

Kerstboomwormen lijken op bomen en leven op tropische koraalriffen.

Deze diepzee kwal heeft wat weg van een Alien en is pas ontdekt in 2013.

Van de bidsprinkhaankreeft bestaan er wel meer dan 400 verschillende soorten. Deze agressieve en meestal eenzame dieren besteden het meeste van hun tijd door zich te verstoppen in de rotsen, of graven ondergrondse doorgangen in de zeebodem. Ze kunnen hun prooi spiesen of pletten, beiden een zeer snelle manier van doden.

Deze Saddleback Caterpillar (Acharia stimulea rups) ziet er misschien schattig uit, maar is behoorlijk giftig. Contact met de haren veroorzaakt een pijnlijke, gezwollen huiduitslag en misselijkheid bij mensen.

De Lantaarndragerachtigen zijn kleine insecten die vaak wegspringen voor hun eigen veiligheid.

Pigbutt Worm is een nieuw ontdekt diersoort. Het beest is rond en net zo groot als een hazelnoot en lijkt erg veel op twee billen.

Deze diepzee kwal is van de Promachoteuthis sulcus familie en heeft tanden. Van dit soort is er maar één gevonden, in de Atlantische oceaan op 1800 meter diepte.

Spookdiertjes komen voor in zuidoost Azië. De beestjes hebben ongewoon grote ogen, die net zo groot zijn als hun hersenen en hun hoofden zijn extreem zwaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de vreemdste dieren ter wereld
Sluiten