Alex Ebbers
Alex Ebbers Froot 26 mei 2018

Dit zijn de tien dodelijkste dinosauriërs die ooit hebben geleefd

Nu de release van Jurassic World: Fallen Kingdom (7 juni 2018) eraan komt, laait het enthousiasme rondom dinosauriërs weer hoog op. Veel mensen vragen zich af of het in het echt mogelijk zou zijn om met dinosauriërs te leven.

De 10 dodelijkste dinosauriërs

Nou, als één van de onderstaande dinosauriërs in dit tijdperk had geleefd, zouden we geen schijntje kans maken bij deze moordmachines. Hieronder vind je tien van de dodelijkste dinosauriërs die ooit hebben geleefd.

Troodon

Hij is maar klein van postuur waardoor hij misschien niet zo intimiderend lijkt, maar hij had enorme hersenen voor de tijd waarin hij leefde. Ook joeg deze dinosaurus niet alleen op zijn prooi, maar met een hele groep.
Troodon

Giganotosaurus

De Giganotosaurus was met zijn acht ton één van de grootste vleeseters die ooit heeft bestaan. Met zijn gigantische kop en bek kon hij in één keer een hele prooi aan stukken rijten.
Giganotosaurus

Sarcosuchus

Zoals je kunt zien was dit een voorouder van de krokodil zoals we hem nu kennen, alleen dan veel groter. En dan te bedenken dat we krokodillen nu al groot vinden.
Sarcosuchus

Allosaurus

Dit was misschien wel de meest bloeddorstige dinosaurus die de Jura-periode ooit heeft gekend. Niets was veilig voor hem. Met zijn scherpe klauwen verminkte hij zijn prooi, terwijl hij hem aanviel met zijn enorme tanden.
Allosaurus

Tyrannosaurus Rex

De T-Rex was met zijn gewicht van vijf tot acht ton en zijn enorme bek vol met scherpe tanden een waar moordmachine.
Tyrannosaurus Rex

Utahraptor

Deze dinosaurus was niet alleen gezegend met scherpe tanden, maar hij was ook nog eens ontzettend snel. Ook had hij messcherpe klauwen waarmee hij zijn vijand vermoordde.
Utahraptor

Dilophosaurus

Hij was nog niet eens twee meter hoog en woog (maar) een halve ton, maar hij was wel ongelooflijk agressief. Deze kleine vleeseter was erg snel en behendig, en was uitgerust met heel scherpe klauwen en tanden.
Dilophosaurus

Carnotaurus

Zijn naam betekent ‘stierlijke vleeseter’ en dan weet je eigenlijk al genoeg. Met zijn enorme poten had de Carnotaurus één van de sterkste lichamen van de dinosauriërs in de Jura-periode.
Carnotaurus

Charcharodontosaurus

Waarschijnlijk had dit monster je al opgegeten voordat je zijn naam überhaupt uit kon spreken. Dit is één van de grootste en zwaarste vleeseters die ooit hebben geleefd. Hij was ongeveer dertien meter hoog en woog tussen de tien en vijftien ton. Hij was groter dan de Tyrannosaurus, maar had veel kleinere hersenen.
Charcharodontosaurus

Spinosaurus

Dit beestje was met zijn lengte van achttien meter en gewicht van twintig ton het grootste dier dat ooit heeft geleefd. Wat hem zo bijzonder maakte (naast zijn grootte) was zijn kenmerkende bult op zijn rug. Wat hem ook anders maakte dan andere dinosauriërs was dat hij een langwerpige schedel had, die leek op dat van een krokodil.
Spinosaurus

Trailer Jurassic World: Fallen Kingdom

Reageer op artikel:
Dit zijn de tien dodelijkste dinosauriërs die ooit hebben geleefd
Sluiten