Alex Ebbers
Alex Ebbers Article 13 dec 2014

Dit zijn de problemen waar iedereen met een resting bitch face last van heeft

Even voor degenen die het niet weten, iemand heeft een ‘resting bitch face’ wanneer hij of zij geconcentreerd is, luistert, leest, boodschappen doet, fietst, kijkt, of in enig andere neutrale staat is, maar het gezicht op standje onweer staat. Een veelvoorkomende vraag aan mensen met een resting bitch face is dan ook: ‘Ben je boos?’, wat vaak niet het geval is. De resting bitch face kan nogal eens voor ongemakkelijke situaties zorgen, waarvan we er hier een aantal voor je in een rijtje hebben gezet.

Nieuwe vrienden maken is onmogelijk

Als je aan je vrienden vraagt wat ze van je vonden toen ze je net ontmoetten is de kans groot dat ze als antwoord geven dat ze eerst dachten dat je een *@#%& was. Maar uiteindelijk bleek je toch best aardig te zijn en wilden ze wel met je omgaan (jij blij…). Nope, vrienden maken met een resting bitch face is geen pretje.

Bron: Giphy

Tijdens het uitgaan

Je staat gewoon lekker te dansen en een drankje te drinken, wanneer er ineens één of andere lolbroek het nodig vindt je te vragen of je het wel leuk hebt. Wanneer je vriendelijk antwoordt dat je het prima naar je zin hebt, krijg je geheid de reactie: ‘Oh, want je keek zo boos!’ Ja, ook als je de tijd van je leven hebt weet de resting bitch face op wonderbaarlijke wijze altijd in zijn natuurlijk vorm te blijven.

Bron: Giphy

Kinderen rennen hard voor je weg

Hoe leuk je ze ook vindt, kinderen moeten je gewoon niet. Ze vinden je eng, en dat is eigenlijk niet zo gek ook. Want als jij met je omgevouwen mondhoeken op een vierjarige afloopt, is de kans vrij aanwezig dat deze je niet zal begroeten als een grote troetelbeer, maar je eerder zal zien als een real-life karbonkel.

Bron: Giphy

Je schoonouders voor het eerst ontmoeten betekent pijn in je lachspieren de volgende dag

Blijf. Lachen. Niet. Boos. Kijken. Als je je schoonouders voor het eerst ontmoet is het natuurlijk belangrijk dat je niet overkomt als een botte boer(in) die niets leuk vindt. Ze kunnen waarschijnlijk vrij veel van je hebben, als je maar blijft lachen. Onthoud dat. Blijven lachen. Je houdt er misschien een paar dagen spierpijn aan over, maar dat is je relatie toch wel waard?

Bron: Giphy

Er. Is. Niets.

Je bent wel gewend dat mensen aan je vragen of er ‘iets is’, maar als het al drie keer aan je gevraagd is en de vierde vindt het nodig om het nóg een keer te vragen, dan kan dat behoorlijk op je resting bitch zenuwen gaan werken. Er was niks, maar vraag het nog één keer…

Bron: Giphy

Sarcasme is je leven

Een resting bitch face gaat vaak gepaard met een flinke dosis sarcasme. En inmiddels ben je daarin zo gevorderd dat mensen niet meer weten of je een grapje maakt of dat je serieus bent, wat nogal eens tot ongemakkelijke situaties kan leiden en je je grap moet gaan uitleggen. Au…

Bron: Giphy

Je schrikt van je spiegelbeeld

Je hebt het vast wel eens gedacht: ‘Maar zó boos kijk ik toch niet?’ Maar wanneer je jezelf dan ‘neutraal’ aankijkt in de spiegel, zie je ineens een totaal ander persoon dan je dacht te zijn.

Bron: Giphy

‘Kun je ook nog lachen?’

Als je een resting bitch face hebt en iemand denkt grappig te zijn door aan je te vragen of je nog kunt lachen, mag je hier heel kort in zijn: ‘nee.’ Voor iemand met een resting bitch face is er namelijk niets irritanter dan deze vraag.

Bron: Giphy

Er is geen verschil tussen je blije en boze gezicht

Of je nou staat te springen van geluk of te tieren van woede, je gezicht blijft hetzelfde. Tot frustratie van de mensen om je heen, die totaal geen hoogte van je emoties kunnen krijgen. Vooral bij het krijgen van cadeaus is dit een groot probleem omdat er hierdoor vrij snel wordt gedacht dat je het cadeau het liefst zo snel mogelijk uit het raam gooit, ookal is dit helemaal niet het geval.

Bron: Buzzfeed

Flirten is onmogelijk

‘Hè, ik dacht dat je me niet mocht?’ is een zin die de resting bitch facers onder ons misschien wel eens gehoord hebben toen je iemand mee uit vroeg. Je hebt kei- en keihard je best gedaan om met diegene te flirten, maar er is totaal niets van opgevangen. En dat, beste maat, heb je allemaal te danken aan je resting bitch face.

Bron: Giphy
Reageer op artikel:
Dit zijn de problemen waar iedereen met een resting bitch face last van heeft
Sluiten