Jeremy Houweling
Jeremy Houweling Froot 26 nov 2016

Dit zijn de makkelijkste planten om te verzorgen. Zelfs voor mensen zonder groene vingers

Weinig mensen hebben honderden kamerplanten in hun huis én kunnen ze ook nog eens goed verzorgen. Toch vindt Summer Rayne Oakes uit Brooklyn dit geen enkel probleem. Ze verzorgt zelfs alle 500 planten, mét heel veel succes.

Je kunt zeggen dat ze de meest extreme tegenpool is voor mensen zonder groene vingers. Toch hoeven mensen zonder groene vingers geen plantloos leven te leiden. Er zijn namelijk genoeg planten die extreem goed kunnen leven met mensen zonder groene vingers. Daarom hebben wij, speciaal voor degene die moeite hebben met het in leven houden van planten, een lijstje samengesteld met de makkelijkste huiskamerplanten om te verzorgen.

1. Tillandsia

Dit luchtplantje hoef je alleen maar even goed nat te spuiten om hem vervolgens goed uit te laten drogen. 2 x per week is al voldoende.

2. Dracaena

Een grote kamerplant die je alleen water geeft wanneer de bovenkant van de grond droog aanvoelt. De Dracaena doet het goed op een plekje met 50/50 zon-schaduw.

3. Sanseveria

Volgens 123kamerplanten is de Sanseveria (kirkii) uitgeroepen tot studentenplant van het jaar. Hij doorstond hierin de ergste verwaarlozing. Zegt genoeg toch?

4. Kentia (palm)

Geliefd op veel kantoren. De Kentia palm heeft in de zomer eens in de vijf dagen en in de winter eens in tien dagen water nodig.

5. Cactus

Deze kennen we allemaal. Een plant met zeer weinig behoefte aan water en geen hoge eisen aan lichtintensiteit. (Dus voor de mensen die uitslapen tot diep in de middag: ideaal!)

6. Yucca

Een plant die houdt van zon, waarbij een aantal weken zonder water geen enkel probleem is. Ideaal voor mensen die wekenlange reizen maken.

7. Calathea

Leuk aan deze plant is dat zijn bladeren sluiten wanneer het donker wordt. Ook dit is een makkelijke plant, maar vergt net iets meer kennis qua onderhoud.

8. Beaucarnea

Ook wel ‘olifantenpoot’ genoemd door zijn knolvormige voet waarin hij water opslaat. Je hoeft ‘m alleen water te geven wanneer de grond droog aanvoelt.

9. Ficus

Dit is een prachtige en daarom ook een zeer populaire plant die er in vele soorten en maten zijn. Hij houdt van een vochtige grond.

Waarschijnlijk kom je met deze info al een heel eind, maar als je echt groene vingers wil ontwikkelen, kijk dan even op de Encyclopedie van 123kamerplanten.

Bekijk ook: NASA heeft de beste luchtreinigende planten verzameld en op een rijtje gezet

Reageer op artikel:
Dit zijn de makkelijkste planten om te verzorgen. Zelfs voor mensen zonder groene vingers
Sluiten