Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 12 sep 2016

Dit zijn de 10 mooiste foto’s uit het Britse dierenrijk van 2016

Van fotowedstrijden worden we vrijwel altijd gelukkig… Wat is er immers leuker dan mooie foto’s bekijken waarvan je je haast afvraagt hoe zo’n beeld kan bestaan?! Juist.

In Groot-Brittannië houdt men ook wel van het spelletje en daarom worden er ieder jaar prijzen uitgereikt in de wedstrijd ‘British Wildlife Photography Awards‘. Dit zijn de winnaars van 2016:

1. George Stoyle

De grote winnaar dit jaar is George Stoyle met zijn foto genaamd ‘Hitchhikers’. Het beeld van een gele haarkwal is gemaakt bij Saint Kilda, in Schotland.

2. Jamie Mina

In de categorie ‘dierenportretten’ viel Jamie Mina in de prijzen. ‘Contemplation’, een beeld van een sneeuwhaas, werd gemaakt in Inverness, Schotland.

3. Jacqueline Spindley

In de categorie ‘dierengedrag’ maakte Jacqueline Spindley een prachtfoto. ‘Back Garden Babies’, is een foto van Argiope aurantia-spin, gemaakt in Nottinghamshire, Engeland.

4. Geoff Trevarthen

In de categorie ‘urban wildlife’ won Geoff Trevarthen. Zijn foto ‘The Supermarket Starling’, maakte hij in Cornwall, Engeland.

5. Stephen Darlington

In de categorie ‘hidden Britain’ (voor alles wat minuscuul is) won Stephen Darlington. Zijn foto ‘Emergence’, maakte hij in Oxfordshire, Engeland.

6. Steve Palmer

In de categorie ‘wild woods’ heeft Steve Palmer gewonnen met zijn foto ‘Twisted Green’, gemaakt in Derbyshire, Engeland.

7. Charles Everitt

In de categorie ‘habitat’: Charles Everitt met zijn foto ‘Living Space’, gemaakt in East Lothian, Schotland.

8. David Maitland

In de categorie ‘botanical’ won David Maitland. Zijn foto ‘Bird Seed’ maakte hij in Norfolk, Engeland.

9. Jeanette Sakel

Jeanette Sakel won in de categorie ‘close to nature’ met haar foto ‘Tadpoles’. Het beeld is gemaakt in Bristol, Engeland.

10. Chaitanya Deshpande

In de categorie ‘nature in black and white’ won Chaitanya Deshpande. Haar foto ‘Free Bird’ maakte zij in Londen, Engeland.

Er werd nog een aantal andere prijzen uitgereikt. Dat en meer informatie over de wedstrijd kun je vinden op de website van de British Wildlife Photography Awards.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 10 mooiste foto’s uit het Britse dierenrijk van 2016
Sluiten