Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 14 jan 2017

Dit zijn 14 van de engste plekken op aarde

Houd je van griezelen en gruwelijkheden? Dan kun je in het lijstje hieronder je hart ophalen. Imgur-gebruiker ‘interestingcompseveryday‘ heeft een aantal van de engste plekken ter wereld op een rijtje gezet.

Mocht je dit figuur al spannend vinden dan kunnen we het je afraden om ooit één van deze bizarre plekken op te zoeken:

Jacob’s Well, Texas

Jacob’s well is een tunnel – met een diameter van 3,5 meter- in een meer. De tunnel gaat behoorlijk diep: maar liefst 30 meter kun je naar beneden zwemmen. Wie helemaal naar beneden komt kan in een enorm tunnelstelsel terecht komen. Geheel ongevaarlijk is het niet: minstens acht duikers zijn al overleden in hun poging de tunnels te verkennen.

Death zone, Mt. Everest, Nepal

De hoge bergen van de Mount Everest – acht kilometer of hoger – wordt Death Zone genoemd. Door een gebrek aan zuurstof, vermoeidheid en extreme kou is het waanzinnig gevaarlijk om de bergpartij op te klimmen. Omdat het redden of vervoeren van een gewonde klimmer echt niet gemakkelijk is zijn de meeste slachtoffers helaas ten dode opgeschreven. Naar schatting zijn (tot nu toe) 150 lichamen niet meer teruggevonden. Ook is het niet ongebruikelijk om lijken op wandelroutes tegen te komen. Gatsie!

The killing fields, Cambodja

Het schijnt dat er op deze zogenoemde killing fields meer dan een miljoen lijken zijn gedumpt aan het eind van de Cambodjaanse burgeroorlog. Tot op de dag van vandaag kunnen er botten uit de modderige paden steken. Mocht je er een schedel vinden dan is de kans groot dat deze kapot zijn of gaten hebben: het doodknuppelen van burgers was een werkwijze van Khmer Rouge, die de boel leidde.

Mexican Doll Island, Mexico

Het eiland had slechts één bewoner: Don Julian Santana Barrera. Volgens de legende verdronk er in 1951 een klein meisje vlak bij het eiland. Barrera vond haar lichaam en later spoelde ook haar pop aan. Dit was de start van een collectie. Barrera spaarde 50 jaar lang aangespoelde en weggegooide poppen en ter nagedachtenis van het meisje hing hij ze over het hele eiland op.

Marianentrog

De Marianentrog is met een diepte van ongeveer 11 kilometer de diepst bekende plek in de oceaan. De trog is gelegen ten oosten van de Marianen.

Aokigahara, Japan

Aokigahara wordt ook wel het zelfmoordbos genoemd. Het woud ligt aan de voet van de berg Fuji in het Aziatische land Japan. In het bos worden veel zelfmoorden gepleegd die soms geïnspireerd lijken te zijn op de roman Kuroi Jukai, geschreven door Seichō Matsumoto.

Krater van Derweze, Turkmenistan

In de Karakumwoestijn in Turkmenistan ligt de krater van Derweze, door de lokale bevolking de ‘poort naar de hel’ genoemd. Een brandende krater van ongeveer 60 meter breed en 20 meter diep die een misselijkmakende zwavelgeur afgeeft. De krater brandt vandaag de dag nog steeds.

Poveglia, Italië

Poveglia wordt beschouwd als één van de meest spookachtige eilanden van Italië. In 2007 werden er massagraven gevonden van mensen die aan builenpest waren gestorven. In 1922 werden bestaande gebouwen omgebouwd tot psychiatrische inrichtingen en volgens de verhalen was er toentertijd een dokter actief die patiënten liever afslachtte dan gezond maakte. In 1968 werd het ziekenhuis gesloten en sindsdien is er geen mens meer geweest dat graag op het eiland komt.

Catacomben van Parijs, Frankrijk

De catacomben van Parijs ken je misschien wel. Het is een beroemde verzameling ondergrondse begraafplaatsen onder de Franse hoofdstad. In totaal zijn er van ongeveer zes miljoen Parijzenaren het stoffelijk overschot begraven.

Gaskamers in Auschwitz, Duitsland

Naar schatting zijn tussen de 2 en 2,5 miljoen joden, Sovjet-soldaten, Polen en mensen van het kamp in de gaskamers om het leven gebracht. De foto hierboven is een van de muren in een gaskamer, waarop krassen zijn te zien van mensen die uit alle macht probeerden te ontsnappen.

Darién Gap, Panama

Darién Gap is een onontwikkeld moerasgebied dat Midden en Zuid-Amerika van elkaar scheidt. Het is er vol planten en insecten die je de dood in kunnen jagen. Mocht je denken dat je kunt ontkomen aan die narigheid dan heb je het mis, want er zijn opstandelingen die je zullen kidnappen. Kortom: Je wil hier écht niet komen!

The Overtoun Bridge, Schotland

‘Waarom?’ is hier de grote vraag. Waarom hebben al meer dan 500 honden zich van deze brug in Schotland geworpen? Als iemand zijn of haar hond naar deze brug meeneemt is de kans groot dat het beestje van de brug probeert te springen. Er gaan zelfs verhalen dat honden die zo’n val overleven het opnieuw zouden proberen. Heel raar…

Catacomben van de Capucijnen, Italië

In de catacomben van de Capucijnen in Palermo zijn bijzonder veel mummies van geestelijken, mensen van adel en vooraanstaande families. De catacomben zijn toegankelijk voor bezoekers en de stoffelijke overschotten – van overledenen tussen 1600 en 1900 – zijn opvallend goed bewaard gebleven dankzij een efficiënte balsemtechniek.

The Gates of Hell, New Jersey

Deze legendarische doorgang in New Jersey leidt naar een gangenstelsel dat zich ondergronds bevindt. Volgens sommigen kun je via deze doorgang ook in het hol van de duivel komen. Al tientallen jaren proberen jongeren uit New Jersey elkaar bang te maken met spookverhalen over deze bizarre plek. Durf jij er in te gaan?

Meer geschiedenis?

Zoals je hebt kunnen lezen hebben deze doodenge plekken allemaal een bizarre reputatie opgebouwd in de loop der jaren. Heb je behoefte aan meer geschiedenisverhalen? Kijk dan eens in onze speciale basket!

Reageer op artikel:
Dit zijn 14 van de engste plekken op aarde
Sluiten