Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 28 aug 2017

Dit zijn 12 van de mooiste treintrajecten ter wereld

Veel mensen reizen om een bestemming te bereiken. Zo snel mogelijk van A naar B! En dat is eigenlijk een beetje zonde, want er valt zo ongelooflijk veel te genieten! National Geographic heeft een lijst van de 16 beste en mooiste treinreizen verzameld en die is zeker de moeite waard. Heb je je koffers al gepakt? 😉

Van het wonderlijke Canada naar het heerlijke Zwitserland. En als je zin hebt pak je een trein van Londen naar Venetië (ja, dat kan écht!). Moet je zien wat een heerlijke reisjes je kunt maken. We hebben er namelijk 12 op een rijtje gezet:

1. Heb je altijd al willen genieten van het Zwitserse landschap maar ben je niet zo’n wandelkampioen? Pak dan de Glacier Express! Dat is de langzaamste sneltrein ter wereld die je tijdens de reis 291 bruggen en 91 tunnels laat zien:

Een bericht gedeeld door Glacier Express 🇨🇭 (@glacierexpress.ch) op

2. Nieuw-Zeeland zit bomvol verrassingen die je allemaal kunt bewonderen door een ritje met de TranzAlpine te maken! De trein rijdt van Christchurch tot Greymouth. Moet je zien waar je langsrijdt:

Een bericht gedeeld door yovie (@yovie03) op

3. Pak je Belgrade to Bar (Montenegro) dan kom je langs 254 tunnels en 435 bruggen. En mooi dat het is, joh!

Een bericht gedeeld door a y l i n o r a l (@aylinoral) op

4. Oké, deze kenden wij ook nog niet: met de Orient Express kun je verschillende reizen maken. Bijvoorbeeld van Londen naar… Venetié! Het kost je wat duiten, maar je maakt wel een prachtige reis:

Een bericht gedeeld door Venice Simplon-Orient-Express (@vsoetrain) op

5. Dat het Afrikaanse landschap wonderschoon is, wist je vast al. Maar, wist je ook dat je dat landschap met de Shongololo Express prachtig kunt zien?

Een bericht gedeeld door 📷 Melissa Barnes 📷 (@mbarnesphoto) op

6. Australië! Daar moet je eens geweest zien. En wat is nou leuker dan het hele land kunnen zien dankzij The Ghan? De trein rijdt van het Noorden van het Rode Centrum helemaal naar het Zuiden:

Een bericht gedeeld door Nova 93.7 (@nova937) op

7. Als wij zeggen…. ‘Kleur, kruiden en cultuur’, dan zeg jij… Inderdaad: India! Met Royal Rajasthan on Wheels kun je van het landschap genieten tijdens een zevendaagse tour:

Een bericht dat is gedeeld door @rovercheb op

8. National Geographic Expeditions heeft een reis samengesteld in samenwerking met Golden Eagle Trans-Siberian en tja, als National Geographic het zegt dan móet het wel mooi zijn:

Een bericht dat is gedeeld door @golden_eagle_luxury_trains op

9. Zin om bijna 4000 kilometer pracht en praal van Amerika te zien? Dan wordt het de hoogste tijd om een ticket te boeken voor de California Zephyr! Dan kom je dus langs dit soort stukken land:

Een bericht gedeeld door Amtrak (@amtrak) op

10. Canada… Oh, Canada. Dat land is zo absurd mooi, ongelooflijk. Maargoed, het is ook een gigantisch land dus hoe kun je dat het best zien? Inderdaad, met de trein. Met The Canadian kun je heerlijk ontspannen rondreizen:

Een bericht gedeeld door 🙈🙉 (@titinono0929) op

11. Heb je de VS en Canada inmiddels wel gezien en ben je klaar voor de volgende uitdaging? Pak dan Train to the Clouds, de trein die door het landschap van Argentinië rijdt.

Een bericht gedeeld door Viter Sutar (@sutarviter) op

12. De Belmond Grand Hibernian is als een hotel op rolletjes! Hartstikke chique én je rijdt door het prachtige groen van Ierland:

Een bericht gedeeld door Adair da Silva (@adairdasilva) op

Wil je de complete lijst van 16 treinritten zien? Die check je hier!

Heb je alle bovenstaande ritjes al gemaakt en wil je graag meeerrrrrr?! Pak dan voor 200 dollar de trein van de Amerikaanse westkust naar de oostkust van het land! Of reis eens met deze extreem luxe trein door Zuid-Amerika.

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Dit zijn 12 van de mooiste treintrajecten ter wereld
Sluiten