Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 10 jan 2017

Dit vogeltje zat met zijn pootjes vastgevroren, maar kon gelukkig toch gered worden

Je kunt Nelson Wilson met een gerust hart een held noemen. De man uit de Amerikaanse staat Idaho stond op nieuwjaarsdag zijn paarden te voeren toen hij een huisvinkje op een stalen hek zag zitten. Tot zover niets aan de hand…

Maar: “Het is niet ongebruikelijk dat vogeltjes drinken uit de verwarmde tank met water. Maar, deze vogel bleek een pechvogel en was met zijn pootjes vast komen te zitten aan de stang,” schrijft Nelson onder de video die hij zelf uploadde.
Doordat het beestje met wat water had geknoeid was hij vastgevroren aan de ijskoude stang – het is immers behoorlijk fris in Idaho!

“Allereerst probeerde ik de pootjes van het doodsbange feestje op te warmen door mijn handpalm tegen het hek en de pootjes te drukken.” Het hielp wel iets, maar het diertje kon nog niet weg: “Toen kwam ik er achter dat de pootjes van het dier sneller loskwamen als ik mijn warme adem in de buurt liet komen.” Dat laatste bleek een geniale zet: de vogel kon weer vliegen!

Dit is het vogeltje dat vast was komen te zitten

Het beestje zat vast met zijn pootjes. Hij was vastgevroren, zo sneu!

Helaas mocht de eerste reddingspoging, door hem simpelweg vast te houden en warm te maken, van Nelson niet werken…

Maar met wat geduld en een andere truc wist het beestje uiteindelijk toch weg te komen! Hoera!

Hoe hij het deed? Met zijn adem! Hoe dat tafereel precies verliep zie je in deze video:

Wilson zelf was ook wel tevreden met zijn eigen heldendaad en schreef: “Het is een uitstekende manier om het nieuwe jaar te beginnen!” Dat vinden wij nou ook.

Wellicht is dít beter tijdverdrijf voor zo’n klein vogeltje. Aww! Trouwens, ken jij de uitspraak ‘Zo lustig zijn als een vogeltje die koe heet’? Het bestaat echt!

Reageer op artikel:
Dit vogeltje zat met zijn pootjes vastgevroren, maar kon gelukkig toch gered worden
Sluiten