Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 4 nov 2016

Dit verlaten waterpark in Vietnam is tegenwoordig compleet overgenomen door de natuur

Wie aan Vietnam denkt, denkt aan het betoverende Halong Bay, de kleine straatjes van Hanoi’s Old Town, of de pracht en praal van Hoi An. Maar, wat velen niet weten is dat er een stuk land is waar een verlaten waterpark te vinden is! Het Ho Thuy Tien waterpark is te vinden in de buurt van Hue en zéker een bezoekje waard…

Het waterpark is al meer dan tien jaar geleden gesloten. Inmiddels is het speelparadijs overgenomen door de jungle: bomen en takken groeien waar ze kunnen.

Het park moest rond 2004 open gaan en vele bezoekers trekken, maar het project wilde niet van de grond komen – waarschijnlijk door geldproblemen. Best zonde, al heeft dit eigenlijk ook wel wat!

In het centrum van het park staat een enorm draken-figuur. Je kunt er zelfs in klimmen, zodat je een prachtig uitzicht over de jungle krijgt te zien.

Hoewel het park misschien niet het soort bezoekers trekt die dat ze eerst in gedachten hadden, is dit natuurlijk ook razend interessant voor Urbexers.

Meer verlaten plekken op deze volle aarde zien? Check dan eens dit lijstje. De grootste en meest moderne spookstad vind je overigens in Mongolië.

Reageer op artikel:
Dit verlaten waterpark in Vietnam is tegenwoordig compleet overgenomen door de natuur
Sluiten