Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 9 jul 2017

Dit park van zonnepanelen is niet alleen hartstikke ‘groen’ maar ook onwijs cute!

Stroom is handig, groene stroom is goed en groene stroom opgewekt met zonnepanelen die in de vorm van een panda staan… Da’s geweldig! Panda Power Plant is een project in China waarbij waanzinnig veel zonnepanelen het voor elkaar krijgen om schattig te zijn.

Het project is opgezet door Panda Green Energy en het VN-Ontwikkelingsprogramma. Het ‘park’ maakt deel uit van een leerdoel van de Chinese overheid: jongeren zoveel mogelijk leren over duurzame energie.

Om de zonnepanelen op deze – haast knuffelbare – manier neer te zetten is gebruik gemaakt van Monokristallijne siliconen zonnepanelen (voor de zwarte delen) en dunne film zonnecellen voor het gezicht en de buik.

Behalve heel leuk is het zonnepanelenpark ook nog ergens goed voor: 100 megawattPanda Power Plant zal zo’n 3,2 miljard kilowattuur opleveren in 25 jaar tijd. Dat bespaart meer dan een miljoen kilo kool, zo staat geschreven op de website van Panda Green Energy.

Deze eerste panda is nog maar het begin. Als we Panda Green Energy mogen geloven willen ze in de komende vijf jaar nog veel meer parken aanleggen. Als je minstens zo leuk zijn als deze panda dan zijn wij dolblij.

We kunnen natuurlijk geen stukje over panda’s schrijven zonder er een lief GIFje bij te doen:

Naast de gewone panda’s heb je ook de zogeheten rode panda’s. En die zijn minstens net zo schattig!

Reageer op artikel:
Dit park van zonnepanelen is niet alleen hartstikke ‘groen’ maar ook onwijs cute!
Sluiten