Dit kantoor in San Francisco besloot een maand lang naakt te werken

Als je op een kantoor je dagen slijt, heb je er vast eens van gehoord: Het nieuwe werken. Geen eigen bureau, open ruimtes, afdelingen door elkaar heen geplaatst. Voor sommigen al een hele stap om te nemen. Maar de heren en dames van online magazine The Bold Italic gingen onlangs een stapje verder. Ze werkten een maand lang naakt, zo schrijven ze op hun website.

Volgens auteur Jessica Saia waren de reacties eerst gematigd enthousiast. Maar uiteindelijk bleken er een aantal voordelen te zitten aan het ‘naaktwerken’. Zo nam iedereen zijn eigen lunch mee; het was immers wat onhandig om je weer aan te kleden zodat je naar de broodjeszaak om de hoek kan rennen.

[RELATED id=’206259′]

Uiteindelijk wilde slechts één collega niet meedoen. Met als resultaat dat hij gedurende heel de maand gedwongen dit shirt aan moest.

Het idee an sich is niet nieuw. In 2009 beweerde bedrijfspsycholoog David Taylor al dat arbeid in Adamskostuum de samenwerking zou bevorderen. Ondanks dit alles, en de publicatiedatum van het originele artikel, houden we op de Froot-redactie onze kleding vooralsnog aan. Zou jij meedoen als het morgen wordt voorgesteld?

Reageer op artikel:
Dit kantoor in San Francisco besloot een maand lang naakt te werken
Sluiten