Geert de Wekker
Geert de Wekker Froot 24 jan 2017

Dit Japanse treinstation is om een bijzondere reden om een 700-jaar oude boom gebouwd

Er is een plek op aarde waar mens en natuur écht samen kunnen leven. Namelijk in Osaka, Japan. Daar groeit een boom die naar alle waarschijnlijkheid al 700 jaar oud is. Maar deze boom heeft iets mysterieus over zich waar de mens zich eerst niet bewust van was…

In 1910 werd het Kayashima treinstation gebouwd en in 1972 kwamen er plannen om het uit te breiden. Dit betekende dat de boom eigenlijk omgehakt zou moeten worden, maar iedereen die dit probeerde kreeg te maken met de woede van de boom die zich niet zomaar liet omhakken. Er gaan verhalen rond dat er mysterieuze rook van onder de boom tevoorschijn kwam wanneer iemand de boom probeerde om te hakken. Of het verhaal van de man die een dag nadat hij een tak afzaagde erg hoge koorts kreeg.

Het is misschien allemaal maar een mythe, maar inwoners rondom het station werden op deze manier overtuigd dat hun geliefde boom moest blijven staan. En de plannen voor de uitbreiding werden zo aangepast dat de boom kon blijven groeien op dezelfde plek. Het nieuwe station werd afgemaakt in 1980 en tot op de dag van vandaag staat de 700-jaar oude boom er nog steeds in het station met een kleine tempel eromheen gebouwd om de boom te eren.

In Japan staat nog wel meer bijzondere bomen, zoals deze 391-jaar oude Bonsai boom die Hiroshima overleefd heeft!

Reageer op artikel:
Dit Japanse treinstation is om een bijzondere reden om een 700-jaar oude boom gebouwd
Sluiten