Mark
Mark Article 5 nov 2013

Dit is wat er gebeurt als al het ijs op aarde zou smelten

Dit is ‘s werelds nieuwe aangezicht als de zeespiegel ongeveer 65 meter zou stijgen. National Geographic showt deze beelden en toont ons het grote verschil. Veel kustlijnen veranderen en sommige landen zullen zelfs helemaal verdwijnen. Eigenlijk zie je hier de wereld zoals-ie nu is, met slechts één verschil: al het ijs op de wereld is gesmolten en afgevoerd naar de zee. En dan krijg je dus dit. Sommige wetenschappers zeggen dat dat over ongeveer vijfduizend jaar kan gebeuren.


Europa: Nederland en Londen zullen dan slechts nog herinneringen zijn. Ook het meeste van Denemarken zal verdwijnen in het water.


Afrika: Dit continent zal het meest van zijn land bewaren, maar het wordt door de continue opwarming van de aarde op een gegeven moment wel onbewoonbaar. Het zal simpelweg te droog en te heet zijn.


Azië: Een groot deel van China, Bangladesh en India zal overstromen. Ook zal de Mekong Delta overstromen en er voor zorgen dat de Cardamom bergen in Cambodja slechts nog eilandjes zijn.


Australië: Dit zal vooral één grote woestijn worden. En juist de steden die het meest bewoonbaar zijn, aan de kust, zullen grotendeels verdwijnen. Ook krijgen ze een zee middenin het continent.


Antartica: De oostkant van Antartica bevat zoveel ijs (4/5de van al het ijs op de wereld) dat het bijna lijkt alsof onsmeltbaar is. De westkant daarentegen zal bijna helemaal instorten.


Noord-Amerika: De staat Florida zal bijna helemaal verdwijnen en ook van San Francisco zal niet veel meer overblijven dan een paar drijvende eilandjes.


Zuid-Amerika: Buenos Aires verdwijnt, de kust van Uruguay en het meeste van Paraguay verdwijnt. Bergachtige gebieden blijven alleen in centraal Amerika bestaan.

Reageer op artikel:
Dit is wat er gebeurt als al het ijs op aarde zou smelten
Sluiten