Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 20 jul 2017

Dit is wat er gebeurt als 100 graffitispuiters een school onder handen nemen

Voor sommige mensen is ‘school’ een synoniem voor ‘saai’. Qua vormgeving snappen we dat in ieder geval wel: scholen zijn nou eenmaal niet heel spannend. Tenzij… je 100 graffitispuiters loslaat door het gebouw.

Dat heeft men dus ook gedaan bij een schoolgebouw in Parijs als viering van de kunst en de creativiteit. Aha! Het team is maar liefst drie weken bezig geweest om het interieur een nieuwe look te geven. Het project – bekend onder de naam Rehab 2 – is onderdeel van een urban festival dat maar liefst een maand duurde. De creatieve geesten konden hun lol niet op en mochten er wat moois van maken.

Helaas zit er ook een minder toffe kant aan dit project: alle graffiti verdwijnt binnenkort weer wanneer het pand wordt gerenoveerd. Jammer! Gelukkig hebben we de foto’s nog:

Waanzinnig toch? Zo willen wij (bijna!) ook weer naar school. Wil je meer zien? Neem dan even een kijkje op de Facebook-pagina van Jonk Photography. Daar staat nog veel meer beeld!

Parijs en creativiteit gaan vaak hand in hand: ook van dit basketbalveld weten ze keer op keer wat tofs te maken. En had je dit bijzondere kunstwerk van origami-vogels al gezien?

Reageer op artikel:
Dit is wat er gebeurt als 100 graffitispuiters een school onder handen nemen
Sluiten