Max Bollen
Max Bollen Froot 29 jan 2015

Het ideale lichaamstype van de vrouw door de jaren heen

Hoe ziet het schoonheidsideaal er vandaag de dag uit? Hoe zien wij vrouwen het liefst in de tijd waarin we nu leven? Waarschijnlijk slank, met volle borsten en (aan alle booty-video’s te zien) dikke billen. Maar wist je dat dit niet altijd als het ideale lichaamstype werd gezien? Zo werden vrouwen tijdens de Italiaanse renaissance juist geroemd om haar vollere figuur en haar curven.

Hierboven vind je een video waar een gevarieerde cast aan modellen ons laten zien hoe de norm van schoonheid voor de vrouw drastisch is veranderd. We beginnen in het oude Egypte en eindigen met het ideale lichaamstype van vandaag de dag. Hieronder hebben we de belangrijkste punten op een rijtje gezet, indien je het liever op je gemak doorleest en bekijkt. Dit zijn de schoonheidsidealen door de jaren heen!

Untitled-1
De vrouwen die in het oude Egypte leefden, moesten er slank uitzien. Ze had smalle schouders, een hoge taille en een symmetrisch gezicht.

Untitled-2
In de tijd van het oude Griekenland, werden vrouwen het liefst gezien met een mollig, vol lichaam en een lichte huid. De vrouw werd beschouwd als een misvormde versie van de man.

Untitled-3
De Han-dynastie. In deze tijd werden vrouwen het liefst gezien met een slanke taille en een bleke huid. Ook waren grote ogen en kleine voeten onderdeel van de norm.

Untitled-4
Tijdens de Italiaanse renaissance stond een ruime boezem voorop. Ook bezat de vrouw een ronde buik, volle heupen en een lichte huid.

Untitled-5
Het Victoriaanse tijdperk in de Engelse geschiedenis. Hier werd de voorkeur gelegd op een mollig, ietwat vol figuur met een aangelijnde taille. De vrouwen uit deze tijd droegen vaak een korset om de ideale vorm van het lichaam te bereiken.

Untitled-6
De roaring twenties: De vrouw had een plat bovenlijf, een kleinere taille en een kort kapsel. Het vrouwenlichaam werd vergeleken met een jongensachtig figuur.

Untitled-7
Het gouden tijdperk van Hollywood. Aan het ideale beeld van de vrouw werd voldaan wanneer haar lichaam curven bezat en haar figuur de vormen had van een zandloper. Verder had de vrouw grote borsten en een slanke taille.

[RELATED id=’222405′]

Untitled-8
Tijdens de swingende jaren ’60 zag de vrouw er slank (tot dun) uit. Ze had slanke benen en haar lichaamsbouw werd omschreven als adolescent.

Untitled-9
Tijdens het tijdperk van de supermodel, zagen we het liefst alleen maar supermodellen. Denk aan een atletisch lichaam. Ze was slank, maar met curven. En ze was lang.

Untitled-10
Aan het begin van de jaren ’90 was heroïne immens populair. Dit is uiteraard te zien aan het schoonheidsideaal van de vrouw. Ze zag er extreem dun uit en had een doorschijnende huid.

Untitled-11
En ten slot komen we in onze huidige maatschappij terecht. De postmoderne schoonheid. Ze heeft een platte buik en is ‘gezond’ mager. Ze heeft grote borsten en dikke billen. Om dit te bereiken, willen sommige vrouwen nog wel eens onder het mes gaan.

Reageer op artikel:
Het ideale lichaamstype van de vrouw door de jaren heen
Sluiten