Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 18 jul 2017

Dit is exact waarom je niet op je telefoon moet kijken in het verkeer

Hoewel je het hoogstwaarschijnlijk wel weet, moeten we het er toch nog even over hebben… Je kan en mag gewoon niet met je telefoon in de weer zijn wanneer je aan het verkeer deelneemt. Of je nou loopt, fietst of autorijdt… Een telefoon kan gevaarlijk zijn. En echt niet alleen voor jou, maar ook voor andere deelnemers aan het verkeer.

De video hieronder laat uitstekend zien hoe zo’n mobieltje dan problemen kan veroorzaken tijdens je reis. Eerst lijkt het nog grappig te zijn… Maar: als je al niet kunt lopen en appen tegelijk, dan kun je al helemaal niet autorijden en appen tegelijk:

Pas op: Het einde van de clip is heftig…

…maar een ongeluk is zeker niet minder angstaanjagend.

Ook de commercial hieronder laat op heftige wijze zien wat een mobiele telefoon in het verkeer voor impact kan hebben:

De titel van de video zegt het al: dit kan jou ook gebeuren. Daarom zit er maar één ding op en dat is dat je je telefoon opbergt wanneer je moet opletten. Je kunt heus wel even zonder dat smerige ding. Geen enkel telefoontje, appje of notificatie is het waard je leven te riskeren.

Wist je dat het leven er heel anders uitziet zonder mobiele telefoon?!

Weet je van jezelf dat je moeite hebt om de verleiding te weerstaan en check je tóch graag even je scherm tijdens het rijden? Bekijk dan even dit filmpje, alsjeblieft.

Reageer op artikel:
Dit is exact waarom je niet op je telefoon moet kijken in het verkeer
Sluiten