Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 30 apr 2016

Dit is de ultieme oplossing voor mensen die planten nooit in leven kunnen houden

Dol op planten maar ben je echt een ramp in het verzorgen ervan? Dan kan dit wel eens de ultieme oplossing zijn: planten en bloemen gemaakt van papier. Groen in je huis, geen verzorging nodig, niet verpotten én geen kans op verlepte planten na een weekje weg. Ideaal toch?

Pilea Peperomioides, oftewel ‘de pannenkoekenplant’

Net echt toch, die peperomia?

Blaadjes van de begonia

Corrie Beth Hogg is de bedenker van deze geniale planten: ‘Het begon allemaal toen ik besloot dat ik een plant wilde hebben in de woonkamer, maar bedacht dat het er veel te donker was. Dus ik besloot om met papier, papier-maché, verf en stokjes aan de slag te gaan.’

De uitdaging zat ‘m volgens Corrie in het maken van de verschillende planten: ‘Mijn inspiratie haal ik uit de botanische tuin in Brooklyn, New York. Daar zie ik planten die het bij mij thuis nooit zouden overleven, dus maak ik ze na.’ Puik werk!

En ook deze is bijna beter dan het origineel

De philondendron, prachtig!

Hypoestes phyllostachya, beter bekend als de ‘polka dot plant’

Een beste begonia!

Maar, deze planten zijn niet het enige werk van de New Yorkse Corrie. Op haar Do It Yourself-blog vind je vele andere knutselwerken om je huis mee op te leuken, een aanrader dus! Sowieso wel gek op knutselen? Dan zul je deze nieuwe voorwerpen van oude troep wel kunnen waarderen!

Toch liever échte planten in huis, maar denk je dat je woning er te donker voor is? No worries! Daar hebben onze zusjes van Roomed onderzoek naar gedaan. Zij zochten uit welke planten evengoed kunnen overleven in een donker huis.

Reageer op artikel:
Dit is de ultieme oplossing voor mensen die planten nooit in leven kunnen houden
Sluiten