Geert de Wekker
Geert de Wekker Froot 3 jan 2017

Dit glimmende paard wordt (geheel terecht) ook wel ‘s werelds mooiste paard genoemd

Er lopen vele mooie, grootse en elegante dieren rond op deze aardbol. Maar het paard blijft toch wel een extra bijzonder dier. Met name het paardenras Akhal Teke spant de kroon. Dit ras, dat oorspronkelijk uit Turkmenistan komt, wordt niet voor niets ook wel ‘s werelds mooiste paard genoemd.

De Akhal Teke heeft een vacht die licht absorbeert waardoor het glanst zoals metaal. Dit is overigens niet alleen omdat het mooi is, maar het heeft ook nog een functie. Er wordt namelijk vermoed dat dit kleurpatroon functioneel was als schutkleur in de woestijn. Dit paard wordt gezien als een natuurwonder en dat begrijpen wij heel goed. Wat een mooi dier!

Dit paard is niet zomaar alleen maar mooi om te zien, maar is ook nog eens gefokt als sportdier. Deze paarden behoren tot de edelste dieren ter wereld en staan bekend om hun snelheid en uithoudingsvermogen. De ‘gouden paarden’ zijn aangepast aan sterk wisselende klimaatomstandigheden.

Er zijn maar 1.250 paarden van dit ras in leven en door dit lage aantal is het ook niet gek, dat de Chinezen dit ras ‘Hemelse paarden’ noemen.

Dit paard kan zo doorgaan als een fantasiebeest, net als deze dieren!

Reageer op artikel:
Dit glimmende paard wordt (geheel terecht) ook wel ‘s werelds mooiste paard genoemd
Sluiten