Dit gaat er gebeuren met de Olympische stadions van Rio de Janeiro

Het voorbereiden van een groot sportevenement zoals de wereldkampioenschappen voetbal of de Olympische Spelen kost een stad niet alleen onwijs veel tijd en geld (het gaat soms om miljarden euro’s), maar het kost ook veel mensen hun huis. Voor het desbetreffende land heeft de bouw van het sportpark vaak prioriteit. Hierdoor is het helaas al vaak voorgekomen dat er huizen of hele wijken plat gaan. En als het allemaal voorbij is, wat dan? We zagen hier al hoe verlaten de Olympische locaties van voorgaande jaren er tegenwoordig uitzien. Ontzettend zonde.

Gaat dat ook gebeuren met de Olympische stadions van Rio de Janeiro?

Als het goed is niet. De Olympische Spelen in Rio de Janeiro zijn afgelopen nacht afgesloten, en de wereldkampioenschappen voetbal die in 2014 eveneens in Brazilië werden gehouden liggen ook al even achter ons, nu alleen nog de Paralympische Zomerspelen (7 t/m 18 september) en dan is het allemaal weer voorbij voor Rio. Maar in tegenstellingen tot de stadions van veel andere Olympische locaties zullen de stadions van Rio de Janeiro worden hergebruikt. Bekijk de onderstaande video maar eens om te zien wat voor plannen ze voor ogen hebben.

De stadions zijn namelijk zo gemaakt dat ze makkelijk uit elkaar te halen zijn, om er nog gemakkelijk nieuwe gebouwen van te kunnen maken. Zo zijn ze van plan het Aqua stadion om te bouwen tot twee openbare zwembaden en willen ze het volleybalstadion ombouwen tot meerdere nieuwe basisscholen.

Of het ook daadwerkelijk gaat lukken is nog maar de vraag, aangezien Brazilië het financieel gezien erg lastig heeft. Maar het is al heel wat dat deze plannen zijn gemaakt en dat ze zich er bewust van zijn dat het zonde is om na de sportevenementen niks meer met deze gebouwen te doen. We zijn benieuwd!

Bekijk ook 15 van de allermooiste foto’s van de Olympische Spelen 2016

Reageer op artikel:
Dit gaat er gebeuren met de Olympische stadions van Rio de Janeiro
Sluiten