Dit Canadese eiland wil zó graag nieuwe inwoners dat ze stukken grond weggeven

Amper 135.000 mensen wonen er op het Canadese Cape Bretoneiland in Nova Scotia. Bizar weinig voor zo’n relatief groot (en mooi!) eiland.

En dat aantal inwoners blijft alleen maar afnemen. Iets wat negatieve gevolgen heeft voor de plaatselijke economie, weet ook de lokale winkel ‘Farmer’s Daughter Country Market’ in het dorpje Whycocomagh. Daarom plaatste de winkel op Facebook een oproep in de hoop nieuwe werknemers (en dus ook inwoners) te werven. En deze vacature had wel héél gunstige arbeidsvoorwaarden. Als je naar het eiland zou verhuizen voor de baan bij Farmer’s Daughter krijg je er meteen 81 are grond bij.

Uit de vacature blijkt dat Farmer’s Daughter al alle geschikte inwoners heeft aangeworven, maar dat ze nog meer mensen nodig hebben. Voor het hoge salaris moet je het echter niet doen, want een hoge loon kunnen ze je niet bieden. Maar een flink stuk land dus wel. Geschikte kandidaten die bereid zijn te verhuizen naar het eiland voor de baan bij Farmer’s Daughter krijgen er namelijk meteen 81 are grond bij. En blijven ze vervolgens ook meer dan vijf jaar in de winkel werken, dan mogen ze het stuk grond ook daadwerkelijk houden.

Cape Breton
Cape Breton | Bron: Pedro Lopez

Ze schrijven in de vacature: “We zijn een bedrijf gevestigd in het hart van Cape Breton. Er is hier veel werk, veel land, veel potentie, maar weinig mensen. Ben jij iemand die op zoek is naar een eenvoudiger leven dicht bij de natuur in een gebied dat nog steeds gelooft in gemeenschappelijke maaltijden en wekelijke jamsessies? Veel geld kunnen we je niet geven, maar we kunnen je wel een fantastisch leven geven.”

Milieubewust

Een vereiste is wel dat je milieubewust bent. “We zoeken mensen die milieubewust zijn, die deel willen uitmaken van een gemeenschap en die het werk niet zien als ‘ik werk voor hen’, maar als ‘wij werken allemaal samen om iets te creëren waar we trots op zijn’. Als je trots haalt uit vriendelijkheid, behulpzaamheid en positiviteit, en als je ervaring hebt in de voedingsindustrie of de klantenservice, dan ben jij wie wij zoeken.”

farmersdaughter_635

Op de oproep kwamen ontzettend veel reacties en inmiddels hebben ze drie vrouwen aangenomen, waaronder Kerry Walkins uit British-Columbia. Samen met haar twee kinderen en haar man Brett verhuisde ze nadat hij eerder dit jaar ontslagen werd. “We waren de drukte gewoon zat”, zegt ze. “We waren het zat dat hij 60 uur per week moest werken en dat hij daarna nog eens drie uur onderweg was ook. Hij bracht meer tijd door op werk dan bij mij en de kinderen.” Ze begonnen met het land doorkruisen met hun woonwagen, op zoek naar een eenvoudiger leven. Tot ze de vacature op Facebook zagen. Dit was precies wat ze zochten.

capebreton2

Trump

Overigens is het niet de eerste keer dat Cape Breton op een ongebruikelijke manier aandacht vraagt om mensen te vragen naar hun eiland te migreren. Afgelopen februari plaatsten ze op hun website: “Wacht niet tot Donald Trump president is om ergens anders een leven te beginnen. Start je nieuwe leven op Cape Breton, waar vrouwen abortus kunnen krijgen, moslims vrij kunnen rondlopen en de enige muren degene zijn die het dak van onze betaalbare woningen boven ons hoofd houden.”

Dit komt vaker voor…

Dit verhaal kwam ons bekend voor. Tot we ons opeens realiseerden dat een tijdje geleden ook al zo’n bijzonder aanbod langs kwam van deze huizen op Sicilië die gratis weg werden gegeven…

Reageer op artikel:
Dit Canadese eiland wil zó graag nieuwe inwoners dat ze stukken grond weggeven
Sluiten