Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 8 apr 2017

Dit bos met zwevende wandelpaden in Istanbul is de ultieme speelplek voor jong én oud!

Er was eens… een park in Turkije. Er waren er niet zo heel veel, maar ten noorden van de stad Istanbul bevond zich een stuk groen waar de wandelpaden in de lucht zweefden. Het klinkt als een sprookje! Toch is het iets wat architectenbureau Studio Dror heeft ontworpen voor de Turkse stad.

Zwevende wandelpaden, hangmatten, trampolines en één bonk natuur. Wie wil dat nou niet?!

“Dit ongebruikelijke concept gaat prima samen met het gebrek aan groen en natuur in Istanbul,” vertelt Studio Dror. Het architectenbureau schrijft: “We moesten iets ontwikkelen dat ook echte stadsmensen naar de natuur zou trekken.” En wat ons betreft is dit zeker gelukt. Zo cool! Nu maar hopen dat Parkorman ook daadwerkelijk wordt gerealiseerd!

Met een beperkt oppervlak aan bos had Studio Dror al gauw het idee gekregen om gebruik te maken van de hoogte: “Bezoekers kunnen in dit park een hele eigen beleving hebben. Er zijn ontzettend veel kromme wandelpaden en er is een hoop te zien. Het zit echt vol verrassingen.”

Een park is geen park zonder water. Daarom is The Fountain of Clarity ontwikkeld. Je kunt er ook in gaan staan!

Het park zal vijf vaste zones krijgen: The Plaza, waar groepen kunnen verzamelen. The Loop, waar hangmatten en schommels te vinden zijn. The Pool, waar je een duik in de ballenbak kunt nemen. The Chords, waar je boven de grond kunt wandelen en trampoline kunt spelen en dan heb je nog The Grove, een traject dat wat weg heeft van een dwaalhof.

Mocht je Parkorman nou wel leuk vinden, maar houd je toch van wat meer vermaak? Dan kun je natuurlijk ook nog naar dit bijzondere Spamusementspark in Japan gaan. Dat is precies wat je denkt dat het is. Ha!

Reageer op artikel:
Dit bos met zwevende wandelpaden in Istanbul is de ultieme speelplek voor jong én oud!
Sluiten