A. de Jong
A. de Jong Froot 25 mei 2018

Game of Thrones meets The Simpsons in nieuwe Netflix serie

Er gaat niets boven The Simpsons of Game of Thrones, maar we vermoeden dat de nieuwe Netflix serie Disenchantment van The Simpsons-geestesvader Matt Groening akelig dicht in de buurt komt. Wij zijn nu al fan.

The Simpsons meets Game of Thrones

De nieuwe Netflix serie is net als The Simpsons een animatieserie en is ook in dezelfde stijl getekend. De karakters lijken op de figuren uit The Simpsons, maar hebben een komische fantasy twist. Elven, gruwelijke prinsessen, gevallen engelen, machtsmisbruik, alles komt voorbij. Matt Groening zelf noemt het een fantasy sitcom.

Maar de versmelting met Game of Thrones gaat verder: het verhaal gaat over leven, dood, liefde, seks en macht. Dat ondergedompeld in een The Simpsons sausje: blijven lachen, ook al word je omringd door misbaksels en idioten. De eerste zin die werd getweet door de makers van de serie: ‘Een prinses, elf en gevallen engel lopen een bar binnen…’ Nu al goed.

Disenchantment speelt zich af in een middeleeuws koninkrijk genaamd Dreamland (een soort Westeros uit Game of Thrones), waarin prinses Bean en haar sidekick Elfo (een elf inderdaad) centraal staan. Hé, zien we daar overeenkomsten met Daenerys Targaryen en Tyrion Lannister? Hoe dan ook: ze moeten ogers, trollen, imps en andere wezens verslaan, maar uiteraard liggen er ook andere ‘mensen’ op de loer die de macht willen in Dreamland.

20 episodes van Disenchantment op Netflix

Om te beginnen worden er 20 episodes van Disenchantment (wat letterlijk onttovering betekent) gemaakt, vanaf augustus kun je genieten van de nieuwe Netflix serie. De animaties zijn gemaakt door Rough Draft Studios, dat naast The Simpsons ook Futurama heeft gemaakt.

disenchantment, netflix, serie, the simpsons, game of thrones

Over Game of Thrones gesproken. Deze serie zit zowel voor als achter de schermen vol met feiten die je waarschijnlijk nog niet kent. Check deze 12 verrassende feiten over de serie der series.

Reageer op artikel:
Game of Thrones meets The Simpsons in nieuwe Netflix serie
Sluiten