12 dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over Game of Thrones

Je hoort het mensen niet vaak zeggen, maar de maandag is momenteel voor veel mensen de leukste dag van de week. Waarom? Heus niet omdat ze staan te trappelen om weer te mogen werken. Nee… omdat je, in Nederland dan, eindelijk de gloednieuwe aflevering van Game of Thrones kunt zien! Behoor jij ook tot een van die mensen die momenteel elke week weer uitkijkt naar maandag, dan weet jij vast álles over deze topserie. Of nouja, alles…?!

Door ons eerdere artikel met 9 feitjes over Game of Thrones ben je natuurlijk al een hoop te weten gekomen, maar er is nog meer… veel meer! We zetten nog 12 interessante feitjes over deze heerlijke serie voor je op een rijtje:

1. Moeder van de… slakken?

In 2013 ontdekten wetenschappers langs de Braziliaanse kust een nieuw soort onder de zeeslakken. En de regel is: wie een nieuw soort ontdekt, die mag zelf een naam kiezen (net zoals bij deze opmerkelijke spin werd gedaan). Nou kun je het beestje natuurlijk naar jezelf noemen, maar dat is ook maar zo saai. Kennelijk waren de wetenschappers nogal fan van Game of Thrones, want de slak kreeg de naam Tritonia Khaleesi. En die naam doet vast wel een belletje rinkelen!

2. Niet iedereen hoefde auditie te doen


Peter Dinklage hoefde niet eens auditie te doen voor zijn rol als Tyrion Lannister. De regisseurs hadden hem namelijk al in gedachten vóórdat de serie begon. Ook stelde hij de producers voor om zijn goede vriendin Lena Heady te casten voor de rol van Cersei Lannister. En dat gebeurde uiteindelijk ook!

3. Game of Thrones-les op Harvard


Er bestaat op Harvard een geschiedenis-cursus met een Game of Thrones-thema. Hierin wordt de nadruk gelegd op de geschiedenis en cultuur tijdens de middeleeuwen waar de serie zich in afspeelt. Studenten leren dus de middeleeuwse geschiedenis door de lens van een van de grootste TV-fenomenen.

4. De duiventaart was niet nieuw, maar wel echt


Je kunt je vast nog wel de duiventaart herinneren tijdens King Joffrey’s trouwfeest. Echter had George R. R. Martin, de schrijver van de serie, dit niet zelf bedacht, maar ‘leende’ hij het van de 16de eeuwse auteur Giovanni de’ Rosselli. Overigens was de taart niet nep, maar hartstikke echt!

5. Het is de meest gedownloade serie

Dat Game of Thrones één van de meest populaire series van dit moment is, betekent automatisch ook dat deze serie ontzettend vaak illegaal gedownload wordt. Sterker nog: het is al jaren de meest gedownloade serie OOIT!

6. Het hoofd van George Bush werd gespietst

In een van de afleveringen zie je dat het hoofd van voormalig president George Bush is gespietst. De producers vertelden achteraf dat dit geen politiek statement was, maar dat het puur praktisch was. Ze wilden nou eenmaal al het materiaal dat ze ter beschikking hadden gebruiken. HBO heeft overigens wel zijn gepaste excuses aangeboden voor dit shot.

7. Troon te koop


De regisseurs van de show verkopen replica’s van de echte ijzeren troon, voor een kleine €26.000. Kan best leuk in je interieur staan toch?!

8. Het zwaard van Gandalf (LOTR) zit verwerkt in de troon

Zelfs de grootste Lord of the Rings-fan was dit waarschijnlijk nooit opgevallen. Daarom is dit zo’n leuk weetje. Want jawel, hét zwaard van Gandalf (uit Lord of the Rings en The Hobbit dus) zit verwerkt in de IJzeren troon van Game of Thrones.

9. 70 manieren om ‘Hodor’ te zeggen


Kristian Nairn mag dan wel niet zo veel tekst hebben in de serie, toch heeft hij ontzettend veel geoefend op de uitspraak van de naam van zijn karakter ‘Hodor’. Hij kreeg het voor elkaar om ‘Hodor’ op 70 verschillende manieren uit te spreken, afhankelijk van zijn stemming.

10. Een geheime boodschap in Sansa’s jurk

Heel veel films en series hebben verborgen boodschappen en grapjes. Het zal je dan ook niet verbazen dat dat bij deze serie ook het geval is. Sansa’s jurk heeft bijvoorbeeld een boodschap voor haar bondgenoten en vijanden. Haar trouwjurk vertelt je namelijk haar levensverhaal: Een forel en een wolf op de riem vertellen dat ze is geboren in House Stark en House Tully. De leeuw op de achterkant betekent dat ze nu tot de Lannisters behoort.

11. Allebei blind

Peter Vaughan, de acteur die Maester Aemon speelde, was ook zo goed als blind, net als zijn karakter in de serie. Vaughan overleed onlangs.

12. Er zijn meer setjes ontstaan op de set

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Kit Harrington (Jon Snow) en Rose Leslie (Ygritte) in het echte leven ook een liefdeskoppel vormen. Maar… dat is niet het enige koppel dat is ontstaan op de set. Ook Aimee Richardson en Dean-Charles Chapman, die allebei Cersei’s kinderen spelen, zijn tegenwoordig een koppel.

Bekijk ook: IKEA geeft instructies hoe je van een schapenvacht een Game of Thrones cape maakt

ikea cape Game of Thrones instructies
Reageer op artikel:
12 dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over Game of Thrones
Sluiten