Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 8 jul 2017

Dierenarts is blij verrast als hij jaren later dezelfde schildpad tegenkomt, en wel hierom…

Bij een dierenkliniek gebeuren soms de meest bijzondere dingen. De ene dag komt een hond snoepjes halen, de andere dag probeert een hond zijn maatje te redden. Ook bij de Hocking Hill Animal Clinic – uit de Amerikaanse staat Ohio – gebeurt er altijd wel wat. Een aantal jaar geleden keek een arts dan ook vreemd op toen er een schildpad op zijn behandeltafel terecht kwam.

Dr. Shannon Moore runt de kliniek waar de schildpad een aantal jaren geleden binnen werd gebracht. Zijn schild bleek kapot te zijn doordat het beestje was aangereden door een auto. Het dier leefde nog en men begon al gauw met een reddingspoging. “Ik gebruikte glasvezel om zijn gebroken schild te repareren. Niet veel later liet ik het dier weer vrij in de bossen,” zo wordt er geschreven op de Facebook-pagina van de kliniek.

“Maar, laatst liep ik door de natuur en zag ik een vreemd patroon tussen de bladeren. Tot mijn verbazing zag ik daar mijn oude patiëntje terug! Het schild van glasvezel draagt hij dus nog steeds om zijn lijf. Soms is dierenarts het beste beroep dat er is.”

De dierenarts wijst er trouwens op dat het repareren van een schild wel zorg vereist: “Als de schildpad is volgroeid, kan het schild gewoon blijven zitten. Maar is een dier nog in de groei dan is het belangrijk dat zo’n schild van tijd tot tijd wordt vervangen.”

Deze schildpad heeft dus hartstikke mazzel gehad en gaat dus weer hartstikke prima!

Overigens schrijft de dierenkliniek dat het schild niet zo hip is: “Maar, we dachten dat het schild na een tijdje wel weer los zou laten! Als we hadden geweten dat het schild er jaren zou blijven zitten hadden we er wel wat mooiers van gemaakt.” Mooi of niet, het is wel een heldendaad te noemen van de artsen.

Je kunt zo’n schildpad dus helpen met glasvezel, maar wist je dat ook 3D-printers prima redmiddelen zijn? Ook leuk: niet alleen schildpadden geholpen kunnen worden met hun schild, maar ook slakken kunnen worden gered met hun ‘huisvestingsproblemen’. Aww…

Reageer op artikel:
Dierenarts is blij verrast als hij jaren later dezelfde schildpad tegenkomt, en wel hierom…
Sluiten