Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 9 dec 2016

Deze wereldkaart laat zien waar elk land het allerbest in is

Ieder land heeft zijn eigen kenmerken. In Nederland zijn dat de fietsen, in Engeland de pubs en velen zullen aan hamburgers en grote steden denken wanneer Amerika genoemd wordt. Maar, dat zijn geen taken en zaken waar men goed in kan zijn…

Waar zijn al die 195 landen nu eigenlijk goed in? Wat kunnen ze als de beste en waar blinken ze in uit? David McCandless, medewerker van de website Information Is Beautiful, heeft een wereldkaart gemaakt met daarop het woord dat omschrijft wat van de sterkste kant van elk land is:

Klik op de afbeelding hieronder om hem te vergroten:

Ergens in uitblinken

Wist jij bijvoorbeeld dat Nederland steengoed is in koffiedrinken? Griekenland zijn echte kaaseters en in Ecuador is biodiversiteit heel belangrijk. Maar, hoe weten de makers van deze wereldkaart dat dan? De informatie die is gebruikt komt uit bronnen zoals onder andere World Bank en de Verenigde Naties. Welke nummer 1 vond jij het meest opvallend?

Het is hartstikke tof om te zien wanneer iemand echt goed is in zijn hobby. Deze mensen zijn wat dat betreft dan ook ware kampioenen!

Reageer op artikel:
Deze wereldkaart laat zien waar elk land het allerbest in is
Sluiten