Froot 10 dec 2016 Sissy Westerhuis

Deze vrouw voorziet kankerpatiënten gratis van een prachtige hennakroon

Sarah Walters is sinds 2008 heel druk bezig met henna. De rode kleurstof, die wordt gebruikt om onder meer het lichaam te versieren is dan ook niet meer weg te denken uit haar leven. Sterker nog: ze heeft er haar baan van gemaakt om mensen er mee te versieren.

De Amerikaanse uit de plaats Kirkland, heeft haar eigen zaak opgericht: Sarahenna. Maar, de zaak richt zich niet alleen op mensen die zich zomaar voor de leuk willen versieren, maar ook op mensen met kanker.

sarahenna-henna-chemo-crowns-4

Sarah en haar team zijn ontzettend toegewijd om anderen te helpen. Daarom willen ze kankerpatiënten die kaal zijn geworden door chemotherapie voorzien van een mooie (gratis) henna-kroon.

sarahenna-henna-chemo-crowns-5

Er is gekozen voor een kroon omdat dat staat voor veiligheid en voor kracht. En dat is exact wat de patiënten vaak zoeken.

Kleine gebaren van grootse betekenis

sarahenna-henna-chemo-crowns-1

Wanneer een henna-kroon wordt aangebracht op het hoofd voelt dat niet vervelend. Daar komt ook bij kijken dat henna in de zomer een stuk aangenamer voor het hoofd is dan bijvoorbeeld een pruik.

Het is voor de patiënten een manier om zich uit te drukken zonder een kapsel te gebruiken: “Voor even is het zo dat mensen mij niet zien als zieke, maar als iemand met kunst,” aldus Lauren Russell, een van Sarah’s klanten.

De service voor kankerpatiënten wordt uitgevoerd bij de zieken thuis. Net als een stylist in een salon, streeft Sarah ernaar om de klant op zijn of haar gemak te stellen. Volgens de Amerikaanse kan de behandeling een fijne, positieve ervaring bieden in een zeer stressvolle tijd.

sarahenna-henna-chemo-crowns-2-jpg

I was interviewed recently by NBC’s @king5evening about my henna crowns! I’m so happy to help spread the word about this beautiful alternative to hats and wigs, following hair loss during chemo. I have an amazing network of henna artists all over the world that I’m happy to recommend to anyone seeking a henna crown for themselves or a loved one. Thank you as always @sankara_imports for your amazing little shop, your support and integrity! Of course, thank you @king5seattle for covering this story. #sarahenna #hennacrown #king5evening #king5seattle #sankaraimports #bothellhenna #Kirkland #hennaart #healinghenna #henna #mehndi #organic #organichenna #naturalhenna #seattlehenna #seattle #artist #chemotherapy #chemowarrior #cancerawareness

Een video die is geplaatst door SARAHENNA (@sarahennaseattle) op

sarahenna-henna-chemo-crowns-3

Mocht je meer van Sarah’s werk willen zien dan kun je haar Instagram-account of Facebook-profiel eens bekijken.

Reageer op artikel:
Deze vrouw voorziet kankerpatiënten gratis van een prachtige hennakroon
Sluiten