Jeremy Houweling
Jeremy Houweling Froot 20 aug 2016

Deze vrouw heeft maar liefst 500 planten in haar appartementje in Brooklyn

Een tuin is fijn. Een groene tuin het liefst, vol met planten en bloemen. Maar wat nou als je een appartementje hebt? Voor plantenliefhebbers niet de meest geweldige plek om te wonen. Want ja: Je hebt geen tuin voor je planten. Een ‘vervelende’ gedachte die dat niet hoeft te zijn.

Niet als we een voorbeeld nemen aan Summer Rayne Oakes. Op de bovenste verdieping van ‘The Williamsburg Building’ in Brooklyn heeft ze namelijk een behoorlijke ruimte omgetoverd tot een prachtige jungle met maar liefst 500 planten waarvan 150 verschillende soorten! Naast planten beschikt ze ook over een handvol insecten waaronder Afrikaanse miljoenpoten en een aantal Sissende kakkerlakken uit Madagaskar. Gelukkig zitten deze griezels wel in een terrarium.

Summer weet wel van aanpakken. Ze heeft haar appartement tot het perfecte aan toe aangekleed, wat voor een bijzondere sfeer zorgt. De meubels die er staan zijn gemaakt van gevonden en afgedankt hout. Natuurlijk door de creatieveling en haar vader zelf gemaakt.

‘Ik denk dat dit de enige manier is waardoor ik het hier in New York overleef. Mezelf omgeven met planten’, aldus Summer Rayne Oakes.

Bekijk ook: Deze vleesetende planten lijken haast wel van een buitenaardse planeet te komen

Reageer op artikel:
Deze vrouw heeft maar liefst 500 planten in haar appartementje in Brooklyn
Sluiten