Froot 15 feb 2017 Sissy Westerhuis

Deze vrouw fotografeerde zelf haar eigen bevalling. En het resultaat is heel bijzonder!

Lauren Chenault is een 24-jarige Amerikaanse fotografe die zich sinds een jaar of zeven voornamelijk bezighoudt met het vastleggen van bruiloften, sweet sixteens en andere feestelijke aangelegenheden. Normaal gesproken is ze actief in en rond Rockville Centre, New York, maar niet zo heel lang geleden heeft ze even een andere plek uitgekozen om haar werk te doen.

Chenault zette namelijk op 31 januari haar zoon Kai op de wereld en besloot ook deze bijzondere gebeurtenis vast te leggen. Niet door een videocamera neer te zetten of een camera in de handen van haar man te drukken. Nee, ze maakte zelf de foto’s terwijl ze aan het bevallen was!

Het was voor Lauren de eerst keer dat ze een bevalling vastlegde. En dat is natuurlijk wel even onwennig. Maar ook voor haar man Byron moet het gek zijn geweest. “Ja, dat was het ook wel,” vertelt ze Froot. “Hij stond er eerst ook niet om te springen, maar toen hij de beelden zag vond hij het behoorlijk cool!”

Waarom ze in hemelsnaam dit soort foto’s zou willen? “Het is heel speciaal voor mij omdat ik nu een foto heb van de eerste secondes van het leven van mijn zoon. Ook vond ik het fijn dat mijn beste vrienden Wendy, Megan, Lauren, Becca en mijn man erbij aanwezig waren: zo hebben we het moment echt goed kunnen delen. Het is tof om aan de wereld te laten zien hoe sterk wij vrouwen zijn: we kunnen een mensje in ons laten groeien en het vervolgens uit ons lijf persen!”

Daar is Kai!

Het lijkt ons behoorlijk lastig om – met alle kracht in je lijf – een kind op de wereld te zetten én goede foto’s te maken, maar ook daarop had Lauren wat bedacht: “Het was inderdaad lastig om te fotograferen terwijl ik aan het persen was. Maar mijn vriendin Wendy waarschuwde me dat ik mijn camera gereed moest houden. Ik leunde met de camera op mijn schoot en bleef maar gewoon foto’s maken, in de hoop dat het juiste beeld erbij zou zitten.”

Met grote zus Kailah

Voor Lauren was dit project zó’n succes dat ze niet alleen alle publicaties verzamelt en in een boek verwerkt: “Ik ga sowieso ook bij mijn volgende bevalling weer foto’s maken. Absoluut!” Wat een topper. Mocht je in de tussentijd haar andere werk eens willen zien, check dan even haar website You’re My Focus.

Reageer op artikel:
Deze vrouw fotografeerde zelf haar eigen bevalling. En het resultaat is heel bijzonder!
Sluiten