Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 22 aug 2016

Deze ring kan jouw leven redden

Een smartphone, een smartwatch, een stappenteller: draagbare techniek wordt steeds normaler. En het volgende product zou wel eens heel gauw in dit rijtje thuis kunnen gaan horen: de Nimb!

Nimb is namelijk een ring die je leven kan redden. Word je overvallen, aangereden, of krijg je bijvoorbeeld hartproblemen? Dan is het lastig hulp in te schakelen wanneer je alleen bent. Maar met de Nimb kun je zelf ingrijpen: je hoeft maar op de ring te drukken en er wordt een waarschuwingssignaal afgegeven.

Bij het waarschuwingssignaal staan ook je medische gegevens en je GPS locatie. Het bericht wordt verzonden naar de door jou ingestelde doelgroep. Of ze het bericht dan ook lezen? Dat weet je gauw genoeg: je ontvangt een trilling als ontvangstbericht.

We horen je denken: “Best lullig als je dan direct een ambulance nodig hebt en je moeder moet die eerst nog bellen.” Maar, ook daar is over nagedacht. Via de bijbehorende app kun je zelf de ontvangers van je noodmelding instellen… Daar kan ook prima een alarmcentrale tussen staan.

Mocht je de ring willen hebben, dan zul je nog even moeten wachten tot ‘ie op de markt is. Je kunt ‘m wel alvast bestellen via Indiegogo, maar de ring zal pas bezorgd worden rond maart 2017. In de tussentijd wel mensen uit je omgeving kunnen redden wordt een stuk effectiever met deze app.

Reageer op artikel:
Deze ring kan jouw leven redden
Sluiten