Deze prachtige korte docu komt op voor Chinese vrouwen die worden gedwongen te trouwen

Sheng Nu’s worden ze genoemd. Wat letterlijk betekent: overgebleven vrouw. Een benaming voor Chinese vrouwen van boven de 25 die nog niet getrouwd zijn.

In China bestaat er een enorme sociale druk om vóór je 25ste getrouwd te zijn. Ben je dat niet, dan vindt je omgeving dat je incompleet bent. Hierdoor komt er een enorme druk op je te liggen om als de wiedeweerga een man te zoeken. Doe je dat niet, dan breek je de harten van je ouders.

Om deze ‘leftover vrouwen’ een hiermee een handje te ‘helpen’, is er eens in de zoveel tijd een Marriage Market. De vrouwen uit de onderstaande korte film van een Chinees huidverzorgingsproduct zijn zelf niet van plan hier naar toe te gaan, omdat ze óf happy single zijn, of alleen willen trouwen als ze de échte ware hebben gevonden. En toch besluiten de vrouwen uit deze bijzondere korte film naar de marriage market te gaan. Maar alleen om hun ouders een belangrijke boodschap te vertellen. En hoe de ouders daar op reageren, is diep ontroerend…

Is je Chinees niet goed genoeg om de film te verstaan? Zet de Engelse ondertiteling dan aan in de instellingen rechts onderin het beeld.

Ben je zelf ook single?

Dan zul je jezelf ook wel herinneren in deze illustraties!

Reageer op artikel:
Deze prachtige korte docu komt op voor Chinese vrouwen die worden gedwongen te trouwen
Sluiten