Deze prachtige foto’s van Jimmy Nelson laten zien dat kinderarbeid wel degelijk te stoppen is

Je bent maar één keer in je leven kind. Een relatief korte periode, waar je misschien als volwassene zelfs nog wel eens naar terug verlangt. Met name omdat het allemaal zo zorgeloos was, vergeleken alle zorgen die je als volwassene aan je hoofd hebt. En juist dáárom is het zo belangrijk dat je als kind ook echt kind kunt zijn en er volop van kunt genieten. Want: You can only be a child #once.

In het westen kan dit over het algemeen, al verschilt het natuurlijk per (thuis)situatie hoe een kind dit ervaart. Maar wat wel vaststaat is dat er hier verplichte ruimte voor educatie is en dat kinderen niet hoeven te werken om de kost te verdienen. In tegenstelling tot veel andere landen, helaas. Maar dankzij Stop Kinderarbeid wordt dit gelukkig minder en minder, en komen er steeds meer kinderarbeidvrije zones, zodat ook de kinderen daar gewoon naar school kunnen gaan.

Wil jij er voor zorgen dat er nog veel meer kinderarbeidvrije zones komen? Teken dan vooral hier de petitie, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat ieder kind op de wereld ook echt kind kan zijn.

En om te laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om ook daar volop ‘kind te zijn’ en hiervan te genieten, én dat kinderarbeid absoluut niet nodig is, zocht de wereldberoemde fotograaf Jimmy Nelson een aantal scholen op in Oeganda. Hier maakte hij een prachtige fotoreportage, waarmee hij laat zien hoe belangrijk het voor kinderen is om naar school te gaan. Zodat de kinderen vooral gewoon (leergierige) kinderen kunnen zijn.

De fotoserie is onderdeel van de campagne ‘Goud in handen’, waar we eerder al over vertelden in dit artikel. Je hebt namelijk elke dag ongemerkt goud in je handen, omdat het verwerkt zit in producten waarvan je het niet verwacht. Goud waar hoogstwaarschijnlijk kinderarbeid aan kleeft, omdat wereldwijd meer dan een miljoen kinderen in goudmijnen werken.

Wil je dat de kinderhandjes die dit goud voor jouw product op gevaarlijke wijze verwerken weer terug de schoolbanken in gaan en kunnen genieten van hun kindertijd? Teken dan vooral hier de petitie! Want… het is wel degelijk mogelijk dat kinderarbeid stopt. Stap voor stap. En dat bewijzen deze beeldschone foto’s van Jimmy Nelson…

Wil je de hele fotoserie zien? De foto’s staan tot en met 27 november tentoongesteld in de conceptstore Hutspot in Amsterdam (Van Woustraat 4) en zijn gratis te bezoeken. Overigens hangen hier ook de foto’s van Eelco Roos (@croyable), die eveneens voor dit project naar Oeganda ging en hier ook prachtige foto’s van maakte. Dus mocht je in de buurt zijn? Neem dan vooral een kijkje. Wij gingen je namelijk al voor en kunnen je het zéker aanraden het met eigen ogen te bekijken…

In samenwerking met Stop Kinderarbeid

Reageer op artikel:
Deze prachtige foto’s van Jimmy Nelson laten zien dat kinderarbeid wel degelijk te stoppen is
Sluiten