Froot 27 jul 2016 Sissy Westerhuis

Deze personal trainer moet blijven sporten om te overleven

benmudge1-2

Wat een spieren! En dat is echt niet alleen maar voor de show. De uit Belfast afkomstige Ben Mudge traint namelijk niet zomaar: hij doet het om in leven te blijven!

Direct na zijn geboorte bleek al dat Mudge taaislijmziekte heeft. Hij was piepjong en had toen al een enorme slijm-opbouw in zijn longen. Met een levensverwachting van 30 tot 40 jaar zag het er niet rooskleurig uit voor Ben.

Gelukkig is Ben ook geboren met een enorme dosis doorzettingsvermogen en ondanks allerlei gezondheidsproblemen ging hij door: “Ik was me er altijd van bewust dat ik niet ben zoals anderen,” aldus Mudge tegen Daily Mail. “Ik kan me nog herinneren dat ik bij iedere maaltijd een tabletje moest nemen. Klasgenoten begrepen daar helemaal niets van!”

Doktoren adviseerden een bijzonder dieet te volgen waarbij hij veel vet moest eten, maar dat sloeg Mudge in de wind (gelukkig!).

BenMudge4-2

In plaats daarvan begon de jongeman vijf dagen per week te trainen en werd hij zelfs personal trainer. Omdat hij nu een heel gezonde levensstijl heeft is Ben beter in vorm dan hij ooit is geweest: hij heeft zelfs een longcapaciteit van 98%!

BenMudge3-2

Ook mooi: van al dat trainen krijg je een superstrak lijf. En dat is bij modellenbureaus niet onopgemerkt gebleven: hij stond zelfs in de Britse versie van Men’s Health! Zijn ultieme droom is om Calvin Klein-model te worden: “Ik heb een enorm litteken op mijn maag van een operatie en ik denk dat mij dat uniek maakt.” Litteken of niet, hij is in ieder geval leuk om naar te kijken:

benmudge7
benmudge6
benmudge5
benmudge4
benmudge3

Vind jij het nou hartstikke leuk om naar Ben te kijken? Dan kun je hem volgen op Instagram, Facebook en zijn eigen website. Zoveel spieren staat trouwens niet iedereen… Aiaiai!

Reageer op artikel:
Deze personal trainer moet blijven sporten om te overleven
Sluiten