Deze pas ontdekte mot is om opmerkelijke redenen naar Trump vernoemd

Eind deze week is het dan zo ver: Trump betreedt het Witte Huis en zal regeren als president van de Verenigde Staten. Een gebeurtenis die veel mensen wereldwijd aan zal gaan. Maar niet alleen de mensen, ook bepaalde dieren zijn er nogal mee bezig. Deze kat vindt het bijvoorbeeld maar niks. En ook deze mot heeft aardig wat met Donald Trump gemeen…

Hierboven zie je namelijk een nieuw ontdekte mot-soort die is vernoemd naar President Donald Trump: De Neopalpa donaldtrumpi. ‘De mot heeft namelijk een opvallend ‘blond geval’ op zijn hoofd en het heeft kleine geslachtsdelen’, aldus I Fucking Love Science.

De Neopalpa donaldtrumpi werd beschreven in de online journal ZooKeys. De mot met de gouden lokken heeft een vleugelspanwijdte van slechts 7-12 milimeter en is te vinden het Westen van de Verenigde Staten (Californië en Arizona) en Baja California, Mexico.

Evolutiebioloog Dr. Vazrick Nazari ontdekte de nieuwe motsoort en heeft ‘m dus ook zelf een naam mogen geven. Hij besloot ‘m naar Trump te vernoemen. Nadat hij een aantal motten van het Neopalpa geslacht had bekeken, merkte hij op dat er een aantal soorten niet overeenkwamen met de criteria van eerdere bekende soorten. Bij één soort merkte hij op dat de genitaliën relatief gezien kleiner zijn dan zijn naaste familielid N. neonata. Met behulp van DNA-barcoding analyse en catalogi uit verschillende natuurhistorische instituten, toonde Nazari aan dat het inderdaad een nog niet eerder ontdekt soort is.

En de exacte reden waarom Vazrick Nazari de mot naar Trump heeft vernoemd? Dat legt hij uit in de volgende tweet:

Trump zal overigens niet de enige president zijn waarnaar een nieuw diersoort is vernoemd. Zo is er een slijm kever naar George W. Bush vernoemd, een wesp naar Ronald Reagan en een vis naar Bill Clinton. Naar Barack Obama zijn er overigens wel 9 (!) diersoorten vernoemd.

Bekijk ook: Deze nieuw ontdekte spin werd geheel terecht vernoemd naar een Harry Potter personage

Reageer op artikel:
Deze pas ontdekte mot is om opmerkelijke redenen naar Trump vernoemd
Sluiten