Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 28 jul 2016

Deze oude bowlingbaan uit 1927 werd opgeknapt en het resultaat is fantastisch mooi

Van oude meubels weer wat nieuws maken, dat kan mooi spul opleveren! (Dat lieten onze zusjes van Roomed eerder ook al zien). En zo dachten ze er ook over toen ze in Hollywood deze bowlingbaan uit 1927 begonnen te renoveren. Want oud, dat is het. En gebruikt, dat ook. Maar door juist de authentieke delen weer op te lappen en de oude functie weer een nieuw leven in te blazen is dit misschien wel de mooiste bowlingbaan van Amerika geworden:

De Highland Park Bowling werd in 1927 voor het eerst geopend. In de jaren ’80 en ’90 had de ruimte een heel andere functie: Een muziekhal waar punkshows plaatsvonden.

Maar, omdat punk niet meer zo levendig is als toen en de ruimte alweer een tijdje leeg stond moest er een nieuwe draai aan worden gegeven. En daar kwam 1933 Group kijken: een horeca-keten met een heel eigen stijltje, zo is te zien op hun website.

Tijdens het verbouwen van de bowlingbaan kwamen de heren van 1933 Group erachter dat er nog een hele hoop van de originele meubels te gebruiken waren. En die ontdekking zorgde ervoor dat de creatievelingen er niet alleen een café van maakten, maar een ‘speelse plek om samen te komen voor bowlers, eters en iedereen die van gezelligheid houdt’. Je kunt er niet alleen bowlen, maar er is ook een restaurant, live muziek, een complete bar en natuurlijk prachtige details:

Mocht je bowlen nou alsnog supersaai vinden, dan kan dit filmpje daar vast en zeker verandering in brengen. En wist jij dat er vroeger een job was, op de bowlingbaan, die nu niet meer bestaat? In dit artikel lees je welk baantje dat was.

Reageer op artikel:
Deze oude bowlingbaan uit 1927 werd opgeknapt en het resultaat is fantastisch mooi
Sluiten