Froot 18 sep 2016 Jeremy Houweling

Deze Netflix-series moet je zeker gaan kijken dit najaar

Het is vanwege de zomerse temperaturen in september nog niet te merken, maar langzaamaan doet de herfst weer zijn intrede. De dagen worden korter, de avonden kouder. Zelfs de eerste bomen beginnen hun blad te verliezen. En dat betekent maar één ding: De Netflix-maanden staan voor de deur.

Je kunt je dan ook de vraag gaan stellen: ‘Welke series moet ik absoluut gaan kijken dit najaar?’ Wij delen die vraag met jou en daarom stellen wij 7 mogelijke opties op die jij naar onze mening zeker moet zien.

1. Stranger Things

Het verhaal speelt zich af in de 80’s in Hawkins, Indiana. In dat dorp raakt een jongen vermist. Wat er is gebeurd, dat weet niemand. Wat we wel weten is dat er een raar, eng wezen is gezien en dat er een mysterieus lab van de overheid aan de rand van het dorp staat. Daarin schijnen vreselijke praktijken te gebeuren. Ook duikt er een bang meisje rond de tijd van de vermissing op in het dorp. Zij weet wellicht meer van de verdwijning van de jongen.

Tip! Seizoen 2 start op vrijdag 27 oktober 2017!

2. Once Upon A time (S5)

Wie begaan is met de klassieke sprookjes van o.a. de gebroeders Grimm, kent waarschijnlijk ook ABC’s hitserie Once Upon A Time. Aan het einde van seizoen 4 (aflevering 22 – Operation Mongoose) was te zien hoe ‘The Savior’ Emma Swan in een ultieme poging Regina te redden, de duisternis over haarzelf heen kreeg en verdween. In seizoen 5 gaat het voor de familie en vrienden van Emma daarom om maar 1 missie: Emma verlossen van de eeuwige duisternis. En dat is moeilijker dan verwacht. Ze belanden er zelfs door in de onderwereld waar Regina, Snow White, Prince Charming & co de strijd aan moeten gaan met Hades. De God van de onderwereld.

3. The Get Down

We gaan met ‘The Get Down’ terug naar New York in 1977 waarin zes getalenteerde jongeren uit de South Bronx ondanks de aanwezige financiële problemen hun dromen achterna jagen. Ze hebben één doel: De muziekgeschiedenis veranderen door het volk te laten kennis maken met o.a. hiphop en disco.

4. Reign

Een voorbestemd huwelijk tussen de Schotse koningin Mary en Francis, de toekomstige koning van Frankrijk verloopt moeizaam. Een huwelijk dat moet slagen want er staat een hoop op het spel: Een goede band tussen Frankrijk en Schotland en het veroveren van Engeland. Helaas krijgt het verse koningskoppel te maken met verraad, chantage, volksziektes, wantrouwen en zelfs seksueel misbruik en pogingen tot moord. Het is maar de vraag of hun huwelijk en hun koninkrijk stand houden.

5. Chef’s Table

Een hoogstaande documentaire-serie die de kijker meeneemt in de wereld van de zes meest befaamde chef kok’s van over de hele wereld. Niet is mooier deze experts aan het werk te zien. Gepassioneerder kan bijna niet als het gaat om het bereiden van eten en het creëren van nieuwe, unieke smaken.

6. Aquarius

Een spannende actieserie dat zich afspeelt in de jaren ’60 van de vorige eeuw. LAPD detective Sam Hodiak, zijn stagiair en de familie van een vooraanstaand politicus moeten zien te dealen met gevaarlijke gangs, schrikwekkende misdaden en de manipulatieve oplichter Charles Manson.

7. Scream (S2)

Het verhaal van Scream seizoen 1 waarin een mysterieuze moordenaar met ‘het masker’ het leven van een groep vrienden tot een hel maakt, gaat door. Er blijkt een handlanger te zijn van de moordenaar die in seizoen 1 ontmaskert werd. De nieuwe ‘killer’ is dus uit op wraak. Hoofdrolspeelster Emma Duval wordt gestalkt en Audrey, één van haar beste vrienden, blijkt een groot geheim met zich mee te dragen. Weet zij meer van de moordenaar af?

Bekijk ook: 10 documentaires die je gezien moet hebben

Reageer op artikel:
Deze Netflix-series moet je zeker gaan kijken dit najaar
Sluiten