Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 24 feb 2017

Deze man was van plan een leuke pup te adopteren, maar het werd een wolf!

Ben Hull wilde eigenlijk helemaal geen wolfshond, want hij had zijn zinnen gezet op een husky! Maar toen hij een advertentie zag in de lokale krant werd hij toch wel heel erg nieuwsgierig.

Toen Ben niet veel later bij de fokker op de stoep stond, brak één van de wolfshonden los uit zijn kennel en sprintte regelrecht op de jongen af, regelrecht in zijn armen. Ben kon het niet helpen, maar hij was op slag verliefd op het diertje. Dat hij de pup vervolgens adopteerde is – naar eigen zeggen-: “Het beste en het ergste wat ik ooit heb gedaan.”

Hull en de pup, die de naam Shade kreeg, waren al snel de beste vrienden. Maar al gauw bleek dat Hull toch wel zijn handen behoorlijk vol had aan het dier. Slechts een aantal dagen na de adoptie begon Shade al gedragsproblemen te vertonen…

“In het begin sprong hij op een leuke manier tegen mensen op, om te kunnen ruiken of een lik te geven,” vertelt Hull aan The Dodo. “Later toen hij wat ouder werd, ging het er een stuk agressiever aan toe.” Shade beschermde zijn ‘familie’ met alles dat daarvoor nodig was: hij blafte wat af naar wildvreemden!

Ben deed wat hij kon, en zocht ook online naar tactieken om de hond te bedaren. Al gauw werd duidelijk dat Shade meer training nodig had dan Ben kon bieden.

Ook deed Ben nog wat onderzoek naar de fokker en al gauw kreeg hij het vermoeden dat Shade een inteelt pup is. Dat zou de gedragsproblemen wel eens kunnen verklaren!

Omdat de situatie eigenlijk niet meer te doen was voor zowel Ben als Shade werd besloten om een nieuw thuis te zoeken voor de wolf. Hij kwam terecht bij een stel dat in het noorden van Californië woont. Zij hadden al vaker wolfshonden opgevoed.

Helaas mocht ook dat niet baten: Shade bleef een lastpak. Daarom werd Wolf Connection ingeschakeld. Dit bleek voor iedereen een uitstekende oplossing te zijn.

Shade was als een vis in de zee toen hij arriveerde bij Wolf Connection. Hij kreeg ook al snel een vriendinnetje: Maya. “Maya spreekt sprekend ‘wolf’ en is een zelfverzekerde dame,” vertelt Cate Salansky van Wolf Connection. “Ze stelt haar soortgenoten op hun gemak.”

Dit is Maya

Na een tijd werd duidelijk dat Shade graag zijn eigen plan trekt. “Daarom maken we nu dagelijks een lange wandeling,” vertelt Salansky. Ben Hull is volgens The Dodo hartstikke blij dat zijn pup zo goed terecht is gekomen.

Inmiddels woont Ben in Nederland, maar zodra hij naar de VS gaat zoekt hij Shade op: “Het is dan altijd een emotioneel moment.” Dat snappen we best! Aan Froot vertelt de beste man dat hij sinds Shade geen hond meer heeft gehad: “Maar ik heb nu een kat, Dhr. Koe!”

Dat wolven indrukwekkende beesten zijn is iets waar deze pup het waarschijnlijk helemaal mee eens is. Kijk hem eenes zijn best doen om te huilen als een wolf!

Reageer op artikel:
Deze man was van plan een leuke pup te adopteren, maar het werd een wolf!
Sluiten