Froot 1 sep 2016 Sissy Westerhuis

Deze man uit Indonesië is 145 jaar oud en kan niet wachten tot hij doodgaat

Je hebt van die mensen die bij iedere verjaardag roepen dat ze nu écht oud zijn… Maar die mensen kennen vast Mbah Gotho nog niet. De man uit Indonesië is namelijk oud, echt oud. Met 145 jaar op de teller is hij misschien wel de oudste mens die op onze aarde rondloopt.

Mbah is geboren op 31 december in 1870, zo valt te lezen op zijn geboortebewijs. Als de echtheid hiervan aangetoond kan worden is hij 23 jaar ouder dan de vorige ‘recordhouder’, de 122-jarige Franse dame Jeanne Calment.

Het identiteitsbewijs van Mbah:

Volgens lokale verslaggevers heeft Gotho gezegd dat hij genoeg heeft van zijn leven: hij wil nu graag rusten. Hij heeft inmiddels al zijn broers en zussen overleefd en heeft in zijn leven vier vrouwen gehad. Daarbij zijn zijn eigen kinderen ook al overleden. Nu zijn achterkleinkinderen ook al een zelfstandig leven kunnen leiden heeft hij niets meer om voor te leven.

Het enige dat de Indonesische man doet is naar de radio luisteren. Zijn zicht is namelijk flink afgenomen en hij moet inmiddels gevoerd en gewassen worden: hij kan vrij weinig zelf meer doen.

Screen-Shot-2016-08-26-at-202016

Suryanto, Mbah’s kleinzoon, zegt dat zijn opa al sinds zijn 122ste bezig is met voorbereidingen treffen voor zijn overlijden: “De grafsteen is al gemaakt in 1992, maar tot nu toe is die nog niet nodig geweest.”

Ouder worden ziet er trouwens best cool uit. van 0 tot 100 in 150 seconden? Kan gewoon!

Reageer op artikel:
Deze man uit Indonesië is 145 jaar oud en kan niet wachten tot hij doodgaat
Sluiten