Froot 21 feb 2017 Sissy Westerhuis

Deze man rijdt iedere dag een aantal uur om dorstige dieren van water te voorzien

Je kunt Patrick Kilonzo Mwalua met alle gemak van de wereld een held noemen. Hij brengt namelijk iedere dag honderden liters water naar de wilde dieren in een gebied waar vooral droogte is. Zijn bijnaam ‘The Water Man’ heeft hij niet voor niets gekregen, want hij heeft al tientallen dorstige dieren gered in het Tsavo West National Park in Kenia. Hiervoor rijdt hij een paar uur per dag, met een grote watertank.

Mwalua is een bonenboer in zijn dorpje, die veel merkt van de opwarming van de aarde. “We ontvangen lang niet zoveel regen als voorheen, dus ik besloot de dieren water te geven.” Zo verklaart hij aan The Dodo: “Anders gaan ze dood.”

“Laatst zag ik zo’n 500 bizons wachten bij de waterput. Toen ik aan kwam rijden konden ze het water al ruiken.” De dieren zijn Patrick erg dankbaar: “Ze begonnen direct te drinken, terwijl ik daar nog stond.”

Mwalua’s passie voor de natuur heeft een aantal Amerikaanse vrouwen zó geïnspireerd dat ze een GoFundMe-pagina voor hem hebben opgezet. Zo kan Patrick voor de dieren blijven zorgen.

Zet ‘m op, Patrick!

Eigenlijk is het natuurlijk vreselijk dat het werk van Patrick nodig is. Heeft die klimaatverandering niet toevallig ook gunstige effecten? Reken maar!

Reageer op artikel:
Deze man rijdt iedere dag een aantal uur om dorstige dieren van water te voorzien
Sluiten