Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 27 jul 2017

Deze konijnen sloegen op de vlucht voor een overstroming… Per schaap!

Misschien heb je het wel gehoord: Nieuw-Zeeland wordt deze week geteisterd door overstromingen. De grote hoeveelheden water zijn het gevolg van een winterse stortbui en daarom moesten honderden bewoners worden geëvacueerd. Maar, niet alleen de mensen sloegen op de vlucht…

De situatie in Nieuw-Zeeland:

Ook dieren wisten dat ze moesten zorgen dat ze wegkwamen voor het water hen meenam. Zelfs konijnen hadden in de smiezen dat ze hun koffertjes moesten pakken. Hun manier van vluchten was echter even bijzonder als opmerkelijk: ze gingen per schaap! Boer Ferge Horne wist vast te leggen hoe konijnen op de rug van schapen zaten en zich zo lieten vervoeren naar het droge:

Hoeveel van deze zachte knaagdieren in de gaten hadden dat dit een briljant manier is van reizen, is niet helemaal duidelijk. Wel is duidelijk dat de Nieuw Zeelandse Horne in ieder geval drie konijnen voorbij zag komen. Aan AP vertelt hij: “Ik dacht eerst dat de schapen vies waren geworden door de overstroming. Maar toen zag ik dat het konijnen waren. Ik kon mijn ogen niet geloven.” Nou Horne, wij ook niet!

Hoewel Horne naar eigen zeggen erg onhandig is met technologie heeft hij toch mooi dit filmpje kunnen maken. Zijn beelden gaan nu het hele internet over!

Konijnen in het water? Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Al showen deze zeeslakken op uitstekende wijze hoe dat eruit zou zien! Nog even over schapen he… Zijn die nou eigenlijk doodeng of hartstikke schattig?!

Reageer op artikel:
Deze konijnen sloegen op de vlucht voor een overstroming… Per schaap!
Sluiten