Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 7 aug 2017

Deze koala besloot op z’n gemak te gaan shoppen bij een apotheek in Australië

Hoewel wij in Nederland koala’s alleen kennen van de filmpjes en de dierentuinbezoeken, zijn de dieren wel echt een dingetje in Australië. Ook in het plaatsje Tocumwal – dat ligt in New South Wales – kunnen ze daar over meepraten: afgelopen week wandelde daar een koala zo de apotheek binnen!

“Toen een klant naar de deur liep kreeg de koala de kans om binnen te komen. Hij is waarschijnlijk 150 meter hierheen gewandeld en kwam even rondkijken. De koala was heel relaxt en op zijn gemak. Hij wandelde voor zo’n 10 minuten door de winkel. De vrouw van de lokale dierenarts was toevallig in de winkel hiernaast en zij belde haar man. Er werd ons geadviseerd de koala z’n gang te laten gaan en zo ging hij vanzelf de winkel weer uit,” vertelt apotheker Ashley Wiles aan 9News. Buurtbewoners hebben het dier na zijn vertrek weer begeleid naar zijn woongebied. Uitstekend!

Ook de apotheek keek wel even op en deelde deze foto’s van het bijzondere bezoekje

Koala’s zijn niet de enige dieren in Australië die superrelaxt zijn bij de mensen: ook de Quokka is een gezelligheidsdier! Niet alleen de dieren zijn gezellig, ook de natuur in Australië is fantastisch mooi.

Reageer op artikel:
Deze koala besloot op z’n gemak te gaan shoppen bij een apotheek in Australië
Sluiten