Deze kat zonder voorpootjes heeft zichzelf weer leren lopen, rennen én springen

Maak kennis met Able: een kat uit Thailand die dan wel geen voorpootjes heeft, maar zich daardoor niet laat tegenhouden lekker van het kattenleven te genieten. Dat kat heeft zichzelf leren lopen, rennen en springen. Maar echt makkelijk was dat niet…

katzonderpootjes1

Vier jaar geleden raakte Able zwaar gewond bij een ongeluk dat hem bijna fataal werd. Able was namelijk aan het jagen op een vogel waarna hij van het dak af viel en op een elektrische transformator terecht kwam. Gelukkig zagen de locals het gebeuren en schoten ze hem gelijk te hulp. Maar het was eigenlijk al te laat, want hij was meteen ernstig gewond. Zijn voorpoten en een deel van zijn achterste moesten worden geamputeerd.

katzonderpootjes2

En alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is wilde niemand voor hem zorgen en werd hij gedwongen op straat te leven.

katzonderpootjes3

Totdat zijn nieuwe baasje te hulp schoot. Toen ze Able tijdens een stormachtige avond rond zag rond dwalen in haar buurt heeft ze zich over hem ontfermd. “De eerste keer dat ik Able zag voelde ik zo veel energie en inspiratie om het uiterste uit mijn leven te halen”, vertelde ze Coconuts Bangkok. “Het is een erg sterke kat.”

katzonderpootjes4
katzonderpootjes5
katzonderpootjes6
katzonderpootjes7
katzonderpootjes8

Able voelde zich meteen thuis bij zijn nieuwe baasje. En hij kon ook direct goed overweg met FinFin, de andere kat van zijn nieuwe baasje, die toevallig gehandicapt is aan zijn achterpoten. De twee zijn nu allerbeste maatjes.
katzonderpootjes9

katzonderpootjes10

En traplopen gaat hem trouwens ook goed af!

Op de hoogte blijven van Able? Volg hem dan ook op Instagram!

Reageer op artikel:
Deze kat zonder voorpootjes heeft zichzelf weer leren lopen, rennen én springen
Sluiten