Jeremy Houweling
Jeremy Houweling Froot 3 aug 2016

Deze kastjes op straat zorgen ervoor dat daklozen elke dag gratis eten kunnen pakken

Herinner je je nog het bijzondere verhaal van een restaurant in India? Dat restaurant plaatste op straat een koelkast gevuld met eten voor de daklozen: Een fantastisch initiatief. Maar ook in Amerika is er nu een soortgelijke situatie ontstaan.

De Amerikaanse Jessica Mcclard vroeg zich tijdens het joggen af waarom de kleine, vrij toegankelijke bibliotheek-kastjes in Fayetteville, Arkansas zo’n succes zijn. En door zich dat af te vragen, kwam ze op het idee om een kleine provisiekast voor daklozen (en andere mensen die dit nodig hebben) neer te zetten.

Dit sloeg aan en ze ontving al snel een donatie van 250 dollar van Thrivent Financial waardoor de eerste vrij toegankelijke provisiekast naast de ‘Good Shepherd Lutheran Church’ in Feyetteville kwam te staan. Vanaf toen werd het een groot succes. Op Facebook telt haar project al zo’n 10 duizend fans. Ook inspireert het anderen om ook zo’n project te starten. Daardoor staan er nu al meer voorraadkasten in de omgeving van Fayetteville.

Dankzij Jessica krijgen nu vele daklozen en hongerigen de mogelijkheid om gratis en veilig eten en overlevingsmiddelen te pakken. Fantastisch initiatief!

In de provisiekast dichtbij een school krijgen ook de kinderen de mogelijkheid om er van te profiteren. Zo liggen er o.a. kleurstiften en papier waarmee ze lekker kunnen tekenen en waardoor ze de mogelijkheid krijgen zichzelf op deze manier te uiten.

Bekijk ook: Deze kapper heeft een gigantische salon: De straten van Londen waar hij daklozen gratis knipt

Reageer op artikel:
Deze kastjes op straat zorgen ervoor dat daklozen elke dag gratis eten kunnen pakken
Sluiten