Deze kapper geeft kinderen korting als ze hem voorlezen tijdens het knippen

Ryan Griffin is kapper bij The Fuller Cut Barbershop en heeft niet alleen passie voor zijn werk, maar ook passie voor het aanmoedigen van kinderen om te lezen. Hij heeft namelijk bedacht dat kinderen $2 korting krijgen op hun knipbeurt, als ze hem voorlezen tijdens het knippen.

Ouders mogen kiezen of zij dan $2 op de knipbeurt besparen, of dat het kind direct $2 van de kapper krijgt. En in de meeste gevallen gebeurt het laatste.

“Het was niet mijn idee’, geeft Griffin toe aan Buzzfeed News. “Ik las er eerst over bij barbers in Harlem, Tampa en Iowa die dit deden, en het raakte mij meteen. Het is erg verantwoord!” Hij besloot dit ook te doen, maar niet voordat de lectuur-afdeling even grondig aangepakt werd.

“We hebben boeken zoals ‘Big Hair Don’t Care’, voor meiden met grote kapsels, zodat ze zich realiseren dat hun haar prachtig is en dat ze dat zelf ook zijn”, vertelt Ryan. Ook vertelt hij dat hij zelf vader is en afgestudeerd is in African American Studies, waardoor hij thuis al veel boeken had met diverse karakters van verschillende etniciteiten.

“Onze kinderen hebben te maken met een ‘image war’, dus het is belangrijk dat we iets hebben om dat tegen te gaan. Op school krijgen ze niet de literatuur te lezen die wij hier hebben. Wij kunnen er op deze manier dus voor zorgen dat deze kinderen van zichzelf gaan houden.”

Aangezien hij boeken in overvloed had, heeft hij ook een aantal boeken gedoneerd aan andere kappers, zodat ze hetzelfde systeem kunnen uitvoeren. Held!

Bekijk ook > Kapper gaat wekelijks de stad in om daklozen gratis te knippen

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
Deze kapper geeft kinderen korting als ze hem voorlezen tijdens het knippen
Sluiten