Deze Japanse chef weet van een simpel mes van $1 een vlijmscherp exemplaar te maken

Als je wel eens in de keuken om ook daadwerkelijk te koken, dan weet je dat een scherp mes onmisbaar is. Anders gaat het gegarandeerd mis. Maar, sommige messen worden nu eenmaal heel snel bot, of ze zijn zelfs al bot bij aankoop. Als dat laatste het geval is, dan is die uiteraard niet van beste kwaliteit. Maar geen nood, daar kun je nog wel iets van maken…

Chefkok Jun Yoshizuki heeft daar namelijk een oplossing voor. Met een slijpsteen maakt de Japanner ieder mes weer als nieuw, zelfs de allergoedkoopste. Kijk maar wat hij doet met dit mes van slechts 1 dollar.

Koken met een vlijmscherp mes

Zelfs met een mes van 1 dollar kun je na een goede slijpbeurt moeiteloos door alles heen snijden. Levensgevaar natuurlijk, maar wel erg tof om te zien.

Slijpstenen heb je in verschillende gradaties en vooral de korrel is belangrijk. Hoe hoger de korrel, hoe scherper het mes. Daarnaast moet je letten op het slijpmiddel, het bindmiddel en of je werkt met water of niet. Het is nog een heuse wetenschap, dat messen slijpen!

Papier en plastic flesjes doorsnijden niet spannend genoeg voor je? Je kunt natuurlijk ook balletdanser(es) worden met messen aan je spitzen. Brrrr!

Meer Froots