Froot 8 sep 2016 Sissy Westerhuis

Deze grafisch ontwerpers zijn penvriendinnen, maar communiceren alleen via infographics

Als grafisch ontwerper moet je een hoop kwaliteiten in huis hebben. Je moet creatief kunnen denken, je idee kunnen uitwerken én innovatief te werk durven gaan. En dat is dus exact wat er gebeurde toen Stefanie Posavec en Giorgia Lupi gingen samenwerken…

De dames, die los van elkaar al tal van awards wonnen, hebben het concept ‘penvrienden’ naar een hoger niveau getild. Waar Posavec in Londen woont, woont Lupi in New York. Ze hebben elkaar pas twee keer ontmoet en wisten elkaar toch iedere week te verrassen. Hoe? Met hun project ‘Dear Data’.

1469459150980

Stefanie en Giorgia hebben op hun website beschreven hoe het werkt: “Een jaar lang hebben we iedere week data die informatie geven over ons leven verzameld en opgemeten. Die data hebben we verwerkt op een briefkaart en naar elkaar opgestuurd.”

Iedere week hebben de kaarten een thema, en de verschillende stijlen van de dames passen mooi met elkaar, en ook de contrasten zijn interessant.

Klik op onderstaande foto als je er een grotere versie van wil zien.

1469542868806

Meer zien? De complete collectie kaarten is verwerkt in hun pas gepubliceerde boek met de toepasselijke naam ‘Dear Data’. Met dit boek willen Giorgia en Stefanie de wereld inspireren om het eens wat rustiger aan te doen. Hebben? Dat kan.

Dit soort post is trouwens niet alleen leuk om naar te kijken… Honden zoals Pippa worden er ook intens gelukkig van. Het is trouwens wel verstandig dat Giorgia en Stefanie niets met pakketjes doen, dat gaat nog al eens mis!

Reageer op artikel:
Deze grafisch ontwerpers zijn penvriendinnen, maar communiceren alleen via infographics
Sluiten