Deze geweldige fotoserie laat zien hoe het is om een vos als huisdier te hebben

Deze geweldige fotoserie laat zien hoe het is om een vos als huisdier te hebben

De één heeft een hond, de ander een kat. Maar sommige mensen hebben een vos als huisdier. En dat is fantastisch, als we deze zoete foto’s mogen geloven.


Dit is Juniper, een vos die wordt gehouden als huisdier. Behalve gezelligheid brengt Juniper ook een hoop fans met zich mee, want het is een hartendief op Instagram geworden.

Of dieren kunnen lachen is een vraag die eigenlijk gelijk wordt beantwoord door Juniper: JA! Het beestje lijkt grijnzend door haar leventje te gaan. Niet zo gek ook: iedereen is dol op het beestje.

Normaal gesproken komen we niet zo snel vossen tegen midden op straat, maar Juniper is sowieso een beetje anders dan haar soortgenoten: ze gaat in bad, laat zich aankleden, poseert voor foto’s en knuffelt met andere dieren.

Als jonkie was ‘Jupi’ al onwijs schattig:

Maar, het hebben van een vos is niet voor iedereen weggelegd. Zit iets in de weg of krijgt ie z’n zin niet? Dan kan het zomaar zo zijn dat ie z’n tanden gaat gebruiken:

En vossen hebben ook een heel ander eetpatroon dan de meeste huisdieren. Jupiner eet bijvoorbeeld kippenhart met maagspieren, broccoli en aardbeitjes… Mmmmmm!

Maar, stel dat je de tijd hebt om het dier goed te verzorgen, dan krijg je er ook enorm veel voor terug:

Houd jij het voorlopig toch liever even bij kijken? Dan kun je Juniper op haar Instagram-account volgen.