Geert de Wekker
Geert de Wekker Froot 15 nov 2016

Deze gave doe-het-zelf vloer is gemaakt van maar liefst 13.000 muntjes!

Recyclen is een mooie manier om een voorwerp een tweede leven te geven. Zo brengen mensen oude spullen weg naar de kringloopwinkel, of ze maken er zelf wat nieuws van. Maar wat doe je met geld dat je niet meer kunt gebruiken in de winkel?

Niet voor iedereen zijn losse centen op straat het oprapen waard, maar voor Tonya Tooners was het het begin om haar droom uit te werken: een nieuwe vloer van geld! Na het sparen van 13.000 pennies ($130) heeft ze haar vloer met eigen hand omgetoverd tot een nieuw modern ontwerp. Op afstand is er niks van te zien, maar op haar vloer liggen nu 13.000 losse centen die allemaal onderdeel zijn van een nieuwe soort ‘tegelvloer’, met te gek patroon.

Dit creatieve design project van Tooners was op z’n zachtst gezegd uitputtend. “Ik begon met het opmeten van de bruikbare ruimte, en ging vanuit het midden te werk verder de kamer in”, vertelt Tonya. Om onderscheid te maken tussen de losse centen en het creëren van losse tegels, gebruikte ze het verschil van de kop- en muntzijde. Zo kwam het contrast tussen de ‘tegels’ naar boven.

Met behulp van grout, houtkit en tien flessen lijm, bracht Tooners haar droom tot werkelijkheid. Het hele proces duurde een paar maanden, maar de tijd en voornamelijk het hergebruik van het geld was het het zeker waard!

Een vloer van geld in huis hebben.

Tooners heeft met haar project een hele nieuwe betekenis gegeven aan recyclen en het ‘weggooien van geld’. Want wat je voor $13.000 kan kopen voor in je huis kan je tegenwoordig al bereiken met 13.000 losse centen! Dromen komen uit en dat hoeft dus helemaal niet duur te zijn.

Doe-het-zelf-projecten kunnen trouwens ook wel eens wat minder goed uitpakken…

Zoals hier het geval was…

Reageer op artikel:
Deze gave doe-het-zelf vloer is gemaakt van maar liefst 13.000 muntjes!
Sluiten