Deze gast maakte een ring van de metalen plaat die overbleef na zijn operatie

Aan sieraden kunnen soms bijzondere herinneringen kleven. Misschien heb je een trouwring die je doet denken aan je geliefde en de mooie dag waarop je elkaar eeuwige trouw hebt beloofd. Of je hebt een ketting die je van een overleden familielid hebt geërfd. Maar achter de ring van de Nieuw-Zeelandse Clemens Zami zit een wel heel bijzonder verhaal.

Toen Clemens in 2015 ging skiën en hij dolgelukkig was dat het wintersportseizoen eindelijk weer was begonnen, maakte hij zodra hij op de laten stond meteen een salto om zijn vreugde te uiten. Helaas kwam hij ongelukkig terecht en moest hij naar het ziekenhuis. Hier bleek dat zijn sleutelbeen en vier ribben waren gebroken. ‘Not my finest work,’ aldus Clemens op Bored Panda.

Drie dagen nadat hij geopereerd was mocht hij het ziekenhuis verlaten met een flink litteken en wat röntgenfoto’s. Een jaar lang moest een (onderhuidse) metalen plaat zijn sleutelbeen bij elkaar houden. Normaal gesproken wordt deze metalen plaat na afloop weggegooid, maar Clemens vroeg de chirurg of hij die van hem mocht bewaren zodat hij er iets van kon maken. En dat deed hij dan ook. Hij maakte er een bijzondere ring van die hem voortaan aan zijn kortste (en ongelukkigste) wintersportvakantie ooit zal herinneren:

Dit was de pijnlijke breuk na de ongelukkige val

Deze metalen plaat heeft het geheel een jaar lang netjes op z’n plaats gehouden

Daar hield hij een flink litteken aan over

En… na afloop een glimmend stukje metaal!

‘Daar kan ik wel wat leuks mee maken,’ dacht Clemens

En dit is het eindresultaat geworden

‘Een unieke ring die me er aan helpt herinneren wat er kan gebeuren als ik iets te enthousiast word.’

Ook bijzonder: Er bestaan tegenwoordig sieraden die gemaakt zijn van moedermelk

Reageer op artikel:
Deze gast maakte een ring van de metalen plaat die overbleef na zijn operatie
Sluiten