Max Bollen
Max Bollen Froot 11 sep 2014

Deze fouten in je favoriete films zijn je nooit eerder opgevallen

Fouten maken is menselijk. Het kan iedereen overkomen. Het zou zomaar kunnen dat het je favoriete film enigszins kan verpesten.. Toegegeven, het is klein en pietepeuterig. Maar als je goed kijkt zie je kleine onbedoelde blunders. Zoals technologie uit de twintigste eeuw in films die zich afspelen in de dertiende eeuw.

We vonden 11 fouten uit klassieke films die je waarschijnlijk nooit eerder zijn opgevallen. Oja, de GIFjes hieronder kunnen spoilers bevatten.

1. De cowboy in de laatste scène van Pirates of the Caribbean

Kijk goed naar de linkerkant. Net op het moment dat Jack Sparrow commandeert ‘on deck, you scabrous dogs’, is er een cowboy te zien, kijkend naar de zee. Hoogstwaarschijnlijk is het een crewlid die niet in dit shot hoort, maar hij staat er toch echt. Hoe deze scène is doorgedrongen tot het eindresultaat genaamd Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, is onverklaarbaar.

2. De stormtrooper die zijn hoofd stootte

Deze stoot uit de film Star Wars Episode IV: A New Hope, is een klassieke fout in de filmindustrie. En één met diepe wortels in de Star Wars community. 25 jaar later probeerde George Lucas te refereren naar deze fout, door Jango Fett zijn hoofd te laten stoten in Star Wars Episode II: Attack of the Clones.

3. De gascilinder op de achterkant van een strijdwagen

Deze fout is te zien tijdens de scène waarin het gevecht om Carthage wordt nagespeeld in het colosseum. Wanneer de stof neerdaalt op de gevallen strijdwagen, zie je de gastank tevoorschijn komen. De film Gladiator heeft stiekem wel meer fouten erin zitten.

4. De babywasbeer die op onverklaarbare wijze de film Bambi binnen flitste

Schijnbaar is deze fout verbeterd op de dvd versie. Maar als we terug gaan naar het origineel op VHS, dan zien we een babywasbeer die verdwijnt en weer verschijnt.

5. De figurant die denkt uit beeld te zijn en dus recht in de camera kijkt

Bianca raakt per ongeluk haar gymleraar met een pijl. Een student rent naar de leraar toe maar stopt halverwege.

6. De kogelgaten zijn al aanwezig in de muur voor een schot is afgevuurd

Dit is weer een klassieke filmfout, vooral omdat deze scène één van de meest iconische scènes is.

7. De jongen die zijn oren bedekt voor het schot is afgevuurd

Aan de rechterkant.

8. De figurant die haar gulp nog open had staan

Zelfs Family Guy heeft hier aandacht aan besteed. Yoda zegt in één van de Family Guy afleveringen dat dit de beste scène is uit de film Teen Wolf. De meeste fans dachten dat dit een man was, echter liet het grotere beeld zien dat het om een vrouw ging.

9. De witte auto’s op de achtergrond in Braveheart

Dit gebeurt zelfs twee keer in de film. Ook zitten er nog andere blunders in. Zo loopt een crewlid met een pet door de achtergrond.

10. De cameraman in Bad Boys uit 1983

Dit is overduidelijk en daarom één van de grootste filmblunders tot zover bekend. Dit gaat trouwens over de Bad Boys film met in de hoofdrol Sean Penn en niet Will Smith.

11. Het jochie die niet stopt met signaleren richting zijn kruis

Zijn naam is Verne Brown in de film Back To The Future III en wordt gespeeld door Dannel Evans. Wat hier precies gebeurt weet niemand behalve Dannel zelf. Wij denken dat hij heel nodig naar de wc moest.

Reageer op artikel:
Deze fouten in je favoriete films zijn je nooit eerder opgevallen
Sluiten